Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een strakke inrichting heeft. Is dat dan de nieuwe standaard? Nee, gelukkig zijn er nog heel veel meer mogelijkheden. Je kunt natuurlijk alle kanten op en jouw smaak helemaal uitpluizen. Ben je erachter gekomen dat je eigenlijk wel van die landelijke stijl houdt, misschien gemixt met wat moderne tintjes? Wij geven je graag de beste tips om je woning een landelijke look te geven!

Maak gebruik van natuurlijke materialen

In een landelijke stijl zul je niet snel plastic, aluminium of chroom vinden. In een landelijke woning worden namelijk veel natuurlijke materialen gebruikt. Denk daarbij aan hout. Dit is op ontelbare manieren te gebruiken; niet alleen in je meubels. Het geeft je woning een gezellige en warme uitstraling waar de landelijke stijl om draait. Een ander natuurlijk materiaal dat veel voorkomt in landelijke interieurs, is steen. Bijvoorbeeld als aanrechtblad of gewoon stenen op de vloer. Daarnaast is de natuur van harte welkom in je woning. Zet mooie planten weg en haal de natuur naar binnen. Zet die deuren naar de tuin open en haal de natuurlijk letterlijk naar binnen! Op de vervelende insecten na natuurlijk, maar daar kun je hordeuren voor kopen. Het is zelfs mogelijk om een hor voor openslaande deuren te kopen.

Gezellig samenzijn staat centraal

De meeste mensen die graag een landelijke stijl in huis willen, houden van gezelligheid. Deze huizen zijn dan ook altijd gezellig ingericht. Dit staat er dan ook centraal. Daarmee bedoelen we; heb je een grote keuken, maak er dan ook echt een leefkeuken van door het gezellig maar ook praktisch aan te kleden en in te delen. En wat de woonkamer betreft, zorg ervoor dat niet alles draait om de TV! Dat is natuurlijk helemaal niet gezellig. Pak de open haard als middelpunt of, als je die niet hebt, de salontafel. Die TV komt later wel.

Comfort is belangrijk

Ook lekker leven staat centraal in een landelijke woning. Waar bij een strakke inrichting het juist belangrijk is dat de bank mooi en strak is, is dat bij de landelijke woning zeker niet het geval. Het is daar vooral belangrijk dat die bank lekker zit. Dat geldt niet alleen voor de bank, maar voor alle andere meubels. Het mag lekker comfortabel! Natuurlijk mag het er ook zeker mooi uitzien, geheel in de landelijke stijl van jouw woning.