De winter woontrends waar ieder huis nóg stijlvoller van wordt

Kan jouw huis wel een nieuwe, frisse inrichting gebruiken en kun je wel wat tips gebruiken op het gebied van interieur en woninginrichting? Wij begrijpen heel goed dat het soms lastig is om je huis in te richten, zeker als je met de laatste woontrends mee wil gaan. Woontrends komen en gaan ten slotte. Om je alvast voor te bereiden op de winter hebben we de woontrends winter alvast voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder zodat jij als eerste op de hoogte bent van de winter woontrends.

Woontrends winter, het gebruik van materialen

De woontrends voor de winter stralen elegantie, puurheid en echtheid uit. Waar je een tijdje terug nog juist veel kitsch en over de top zag, wordt het in de winter allemaal wat rustiger en eleganter. Als je kijkt naar de materialen die veel terug zullen komen, dan wordt dat met name metaal, marmer, donkere houtsoorten en rotan. Heel natuurlijk allemaal dus. Een robuuste eettafel van een donkere houtsoort of een marmer keukenblad gecombineerd met donkere kastjes, je zult het steeds meer zien in 2018. Daarnaast komen ook de aaibare stoffen zeer zeker voorbij in 2018. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een donkergroene bank die gemaakt is van fluweel. Prachtig toch?

Woonkleuren winter 2018

Op het gebied van kleuren kun je helemaal losgaan. Toch zie je hier ook dat het natuurlijke terugkomt in de kleuren, waaronder bruin, groen, grijstinten en beige. De woonkleuren winter 2018 zijn met name:

  • Donkerbruin
  • Donkergroen
  • Mosterdgeel
  • Goud
  • Dieprood
  • Aubergine paars
  • Beige
  • Blauw-/grijstinten
  • Pasteltinten

Inderdaad, dat zijn heel diverse kleuren waarbij je misschien denkt dat ze lastig te combineren zijn, maar daar hoef je je niet druk over te maken. De kleurcombinaties kunnen namelijk niet gek genoeg. Goud combineren met donkerbruin, pasteltinten combineren met blauw of mosterdgeel, werkelijk alles is mogelijk. Het is juist de bedoeling dat je de koele tinten gaat combineren met de warme tinten. Dit wordt ook wel colorblocking genoemd en het geeft je interieur echt een prachtige look.

De woontrends winter op het gebied van patronen

Ook op het gebied van patronen kan het niet gek genoeg. Je zult met name veel geometrische patronen in onder andere vloerkleden, behang en kussens verwerkt zien worden. Ook de etnische patronen zijn weer terug. Alle patronen zijn geïnspireerd op, ja wederom, de natuur. Deze patronen zijn echt heel mooi te combineren met bijvoorbeeld een paar houten stoelen, een witte vloer of wat dacht je van een klassieke tafel van hout? Wanneer die ene witte muur in je woonkamer nog wel een opfrisbeurt kan gebruiken, moet je zeker gaan voor dat behangetje met geometrische patronen. De combinatie van natuurlijk materiaal met die strakke patronen is één van de belangrijkste winter woontrends.

Woontrends winter staan ook in het teken van accessoires

Planten, planten en nog meer planten. Het is al vaker gezegd, maar het stukje natuur is enorm belangrijk in de woontrends winter 2018, en waar vind je dat nou beter terug dan in planten? Grote planten in rieten manden of zakken zullen bijvoorbeeld prachtig staan in je woonkamer. Naast de planten kun je in 2018 ook niet genoeg kussens en dekens in huis hebben. Zachte dekens in mooie pasteltinten, een zwart deken met een strak patroon of kussens voor op de bank in meerdere, tegenstrijdige kleuren (colorblocking) en allen voorzien van een ander patroon. Je kunt werkelijk waar niet genoeg plaids, dekens en kussens door je hele huis hebben liggen.

En verder? Meer oog voor detail

Naast de finishing touch met accessoires, worden ook de details weer steeds belangrijker eind 2018. Hierbij moet je onder andere denken aan de toevoeging van knopen, handgrepen (bijvoorbeeld van leer), borduursels, banden van stof, et cetera. Ga bijvoorbeeld voor een houten kast waarbij je de standaard handgrepen vervangt voor handgrepen van leer. Ook op andere meubels zul je meer details vinden, bijvoorbeeld op bloempotten, kledingkasten en kussens.

Kortom, de winter woontrends voor 2018 zijn allemaal een stuk exclusiever en unieker te noemen. Waar je eerst minder details, accessoires en combinaties zag, mag het in 2018 juist allemaal wat meer. De woontrend verschuift zich naar de toevoeging van details, het verwerken van rustige maar ook felle kleuren, en het gebruik van natuurlijke materialen die zorgen voor een warme basis. Wat vind jij van deze woontrends winter?