Glas-glas zonnepanelen beginnen steeds populairder te worden. Dit is duidelijk te merken aan de stijgende vraag en aanbod van glas-glas zonnepanelen. Hierdoor gaan steeds meer mensen over tot de aanschaf van een glas-glas zonnepanelen systeem. Maar waarom zijn glas-glas zonnepanelen interessant? Als je hier meer over wilt weten, ga dan door met lezen.

Langere levensduur

Glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur in vergelijking tot de andere zonnepaneel soorten. Dit is mede te danken aan het feit dat er geen speling zit op de zonnecel. Hierdoor voorkom je zaken zoals microscheuren en vochtproblemen. De levensduur van glas-glas zonnepanelen wordt op minimaal 40 jaar geschat.

Hogere opbrengstgarantie

Op langer termijn leveren glas-glas zonnepanelen ruim 25% meer opbrengst op. Dit is vele malen minder als je de opbrengst van glas-glas zonnepanelen vergelijkt met die van andere zonnepaneel soorten.

Lagere degradatie

Glas-glas zonnepanelen hebben amper last van vocht, mechanische spanningen en wisselingen in de temperatuur. Om deze reden is de degradatie van glas-glas zonnepanelen ook veel lager. Dit maakt de aanschaf van een zonnepanelensysteem veel interessanter.

Stevig

Glas-glas zonnepanelen zijn zeer stevig en meestal gemaakt van hoogwaardig kwaliteit waardoor je verzekerd bent van goede panelen.

Goed bestand tegen extreme weersomstandigheden

Aangezien glas-glas zonnepanelen helemaal omringd zijn met glas kunnen deze panelen beter tegen alle soorten weersomstandigheden, ook als er sprake is van extreem weer. Denk bijvoorbeeld aan stormen, hagel, sneeuw, hitte, wind en regen.

Esthetisch fraai

De meeste mensen zijn van mening dat glas-glas zonnepanelen er esthetisch fraai uitzien. Dit is mede te danken aan het geheel dat gevormd wordt als de zonnepanelen worden geplaatst op het dak. Glas-glas zonnepanelen kunnen zodanig worden weggewerkt dat ze amper te zien zijn.

Hogere garantie

Schaf je glas-glas zonnepanelen aan, dan profiteer je niet alleen van een lange levensduur maar hier komt ook een hogere garantie bij kijken. Je kunt uitgaan dat je bij het kopen van glas-glas zonnepanelen minstens 30 jaar garantie krijgt. Op deze manier ben je goed gedekt moet er binnen de aankomende 30 jaar iets verkeerd gaan met de installatie.

 

Veel Nederlanders beginnen steeds meer in te zien dat de aanschaf van glas-glas zonnepanelen zeer interessant is vanwege de vele voordelen die bij glas-glas zonnepanelen komen kijken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van glas-glas zonnepanelen in je eigen situatie? Het is dan slim om eerst te spreken met een ervaren vakman zodat je goed geadviseerd wordt over de verschillende opties.