Ook vrouwelijke makelaars hebben kansen in deze markt. In de meeste gevallen is het de vrouw die beslist of ze een huis koopt. Voor mannen zijn kenmerken en prijs belangrijk. Voor vrouwen is de zachtheid van het huis het belangrijkste. Een vrouw stelt haar zelf de volgende vragen voor: hoe is de sfeer in huis, hoe is de buurt en voel ik mij er thuis.

De beleving van een vrouwelijke makelaar

Cijfers als prijs per vierkante meter, volume en oppervlakte zijn voor vrouwen minder belangrijk dan voor mannen. Een vrouw wil weten of er goede winkels in de buurt zijn. Of de buren veilig zijn en of het huis licht genoeg is. Vrouwen houden meestal van huizen die perfect bij hun smaak passen. Als makelaar, met name door vrouwelijke makelaars wordt hier flink op ingespeeld. Funda mikt vooral op mannen. Al vinden de meeste vrouwen het een hobby om op Funda te kijken. Funda laat vooral features en enkele foto’s zien, maar de beleving blijft achter volgens de vrouwelijke makelaars.

Vrouwelijke makelaar

Met deze informatie kunnen vrouwelijke makelaars veel. Funda is natuurlijk nog steeds een heel belangrijk medium, maar dit is grotendeels gericht op de behoeftes van een man. Als makelaar moet je ervoor zorgen dat een eigen inschrijving zoveel mogelijk aansluit bij de vrouw, of bij de zachte eigenschappen en beleving van de woning. Vrouwelijke makelaars zijn ook erg gevoelig voor een mooi boeket bloemen, een goed tapijt, een verse fruitschaal of een mooie basilicumplant. Er zijn ook genoeg vrouwelijke makelaars die de helft van haar huishoudelijke artikelen meenemen en indien nodig kopen ze kwaliteitsaccesoires. Daarnaast zijn de meeste vrouwelijke makelaars altijd aanwezig bij de fotoshoot van het desbetreffende huis. Zo bekijken ze goed of bijvoorbeeld het licht op zijn mooist is en verplaatsen ze soms de meubels en wordt er gelet op de details. Dus is het ook belangrijk om met een goede stylist samen te werken. Op deze manier worden de kenmerken en functies van de ruimte duidelijk zichtbaar en wordt de beleving van de ruimte duidelijk zichtbaar. De foto moet de mooiste details en de juiste sfeer op de foto bevatten. De registratie van objecten is gebaseerd op ervaring. Groot beeld, omgeving, plannen in de buurt en filmgebruik. Alleen op deze manier kun je het beste huis verkopen. Daarnaast zijn visuele effecten ook belangrijk als dat nodig is. Mensen kunnen op deze manier opties voor renovatie voorstellen.

Bezichtigen door een vrouwelijke makelaar

Door veel vragen te stellen en te luisteren, kunnen potentiële klanten veel waardevolle informatie verstrekken. Als je weet wat voor soort thuispubliek je zoekt, kun je hints geven en enkele ideeën aandragen. Als je het enthousiasme van het publiek kent of het werkelijke belang van het publiek voor het huis kent, dan is het bij de onderhandeling geen triviale aangelegenheid en weet je ook wat de pijnpunten zijn. Je kunt het gebruiken om de beste deal te krijgen. Maar het is ook belangrijk om goed te luisteren tijdens het aankoopproces. Luister echt goed, uit al deze informatie kun je namelijk snel conclusies trekken. Maar eerst moet je natuurlijk weten wat voor woningen te koop staan.

Op onderzoek uit

Je bent als makelaar echt van toegevoegde waarde als je opdrachtgevers meeneemt in het hele plaatje. Als makelaar weet je goede restaurants en boetiekjes te vinden, maar je weet ook waar de leuke nieuwe hotspots zijn. Kortom, door in te spelen op de ervaring van een vrouwelijke makelaar, kun je tot hoogwaardige deals komen.