Een tweepersoonsbed is veruit het meest gebruikte bed. Dat is ook niet zo gek want hoe fijn is het om in een ruim bed te liggen, of lekker samen te slapen?!

Maar waar moet je nu op letten als je een nieuw 2-persoonsbed gaat kopen?

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren waarvoor je het bed gaat gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ben je alleen of slaap je samen
  • Is het voor dagelijks gebruik of voor een logeerkamer
  • Hoeveel ruimte heb je in je slaapkamer
  • Wat is je budget

Dit is de basis van waaruit je op zoek gaat.

Verschillende soorten bedden

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw bed valt het pas echt op hoeveel soorten bedden er bestaan. Van boxspring tot metalen bed en van waterbed tot houten ledikant, keuze te over!

De meeste bedden koop je “los” dat wil zeggen dat je alleen een bed koopt en daar later zelf een bedbodem en matras bij uitzoekt. Dit is een groot voordeel omdat je het bed zo kunt aanpassen aan jouw wensen en lichaamsbouw. Slaap je samen met een partner dan kan je er zelfs voor kiezen om elk een andere bodem en een ander matras te nemen.

Het meest gekochte bed is een houten ledikant. De redenen hiervoor:

  • Stevig
  • Neutrale kleur / materiaal
  • Tijdloos
  • In verschillende kleuren en stijlen leverbaar

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor bijpassende opbergladen, deze schuiven onder het bed. Wil je aan 1 kant van je bed laden dan kies je er 2, heb je aan beide kanten opbergruimte nodig dan neem je er 4.

Maten 2-persoonsbedden

Je hebt keuze uit verschillende maten, zowel voor de breedte als de lengte van het bed.

De meest gangbare lengtemaat is 200 cm, ben je echter lang dat is een bed van 220 cm veel comfortabeler.  De meest voorkomende breedtematen zijn 140, 160 en 180 cm. Als je altijd samen slaapt adviseren wij om minstens voor 160 cm te gaan, dan heb je voldoende ruimte om te draaien en woelen zonder de ander tot last te zijn.

Wil je in plaats van je 1-persoonsbed graag een wat breder bed, maar heb je niet zoveel ruimte in je kamer? Kies dan voor een twijfelaar. Dit is een bed van 120 cm breed, dus een stuk breder maar net geen volwaardig tweepersoonsbed!