Bron: Pinterest

Een landelijke tuin inrichten

Het is altijd prettig om na de kou van de winter de warmere lente in te gaan met het vooruitzicht dat het heerlijke buitenleven ook weer mogelijk wordt. Een afstemming van je landelijke interieur met je landelijke tuininrichting is wenselijk. Het geeft een fascinerende en rustgevende indruk als je woninginrichting en tuininrichting in harmonie op elkaar zijn afgestemd en beide het landelijke karakter vertonen. De landelijke stijl kan bijvoorbeeld tot leven gebracht worden in uw tuininrichting door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk daarbij aan tegels van hardsteen, dit zijn strakke vormen welke dan kunnen functioneren als basis voor plaatsing van houten meubelen. Houten meubelen, schuttingen, stoelen en dergelijke geven de meerwaarde om de landelijke stijl ook in je tuin te creëren. Lees onderstaand meer over het inrichten van een landelijke tuin.

Landelijk ingerichte tuinen worden steeds populairder

In feite valt de landelijk ingerichte tuin onder de categorie moderne tuin. Deze zijn uitermate geschikt voor wie verlangt naar vrijheid en dat aantrekkelijke gevoel van buitenleven. Het ontwerpen en inrichten van een landelijke tuin kunt je geheel naar eigen keus en smaak laten verlopen. Vooral het groene, ruimtelijke natuurgevoel dient leidend te zijn in je tuin ontwerp en inrichting. Landelijke inrichting van je tuin blijft dicht bij de natuur en het gevoel van vrijheid, dit is het uitgangspunt.

Bron: Sieberstuinprojecten.nl

Je tuin landelijk inrichten met natuurlijke materialen

Om deze reden is het van belang om natuurlijke materialen te gebruiken. De vrijheid van het landleven en harmonie met de natuurlijke omgeving zou de uitstraling moeten zijn van je landelijke tuininrichting. Dit werd in het verleden ook gebruikt en sierde het landschap en zorgde voor dat unieke landelijke gevoel. Belangrijk om dit natuurlijke gevoel te creëren is het gebruik van nature oorspronkelijke materialen. Wanneer deze materialen dan een verouderd en bemost uiterlijk hebben is dat een groot voordeel. Zo zien wij steeds meer dat verweerd oud hout erg in trek is bij een landelijke tuin. De houten producten zien er dan uit als verbleekt door natuurlijke invloeden zoals zon, zee of kalk. Dit resultaat kan op natuurlijke wijze tot stand komen door de weersinvloeden. Maar ook zijn er technieken om dit oude en verweerde resultaat te realiseren. Dit verweerde hout is zichtbaar in diverse producten zoals vloeren, meubels, woonaccessoires en tuinmeubelen. Hout is en blijft natuurlijk een duurzaam product. Het kan altijd weer worden geschuurd en opgeknapt voor hergebruik. Zo zijn er vele manieren om oud hout te bewerken tot nieuwe meubels of andere doeleinden. Men gebruikt hiervoor sloophout en steigerhout of oud scheepshout. Dit soort producten maken je tuin landelijk.

Vele meubelen kunnen op deze wijze gemaakt worden die een eindresultaat geven van een oude verweerde of gebleekte stijl. Zo kun je denken aan een model als keukenstoel of een stoel in koloniale sfeer of een schommelstoel. Deze kan helemaal van hout zijn gemaakt of van een combinatie van hout en riet. Vele landelijke tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in deze stijl. Meubels met deze uiterlijke uitstraling zijn zeer passend bij een moderne landelijke tuin.

Bron: Pinterest

Planten in een landelijke tuin

Je tuin inrichten met planten hoort bij een landelijke tuin. Als het gaat om je landelijk ingerichte tuin te beplanten is het van belang dit ook af te stemmen in harmonie met de natuurlijke omgeving. Weelderige rijk groeiende borders, fruitbomen en een grote variatie aan planten die een lenteachtig en vrij gevoel geven. Een ruime indeling en afwisseling is belangrijk in het ontwerp. Denk daarbij aan een groot gazon afgewisseld met vijvertjes. Deze vijvertjes kunnen opvallend geplaatst worden of beschut. Een vijver geeft altijd meerwaarde aan een landelijke tuin. Tevens trekt een vijver dieren aan zoals kikkers, soms zelfs salamanders, maar tevens insecten en zoogdieren en watervogels. De keuze voor zuurstofrijke planten in de vijver maken het nog aantrekkelijker voor dieren om uw tuin te bezoeken

Bron: Pinterest

Tuin inrichten naar de landelijke sfeer

Naast de uitstraling van ruimte en vrijheid is het ook van belang dat je landelijke tuin warmte en intimiteit geeft. Dat doel is haalbaar door optimaal gebruik te maken van natuurlijke beplanting en heggen als middel voor beschutting. Ben je bevoorrecht met grote bomen of struiken direct in de omgeving van je tuin? Dan is daar gebruik van te maken als beschutting. In combinatie kun je dan de beschutting compleet maken met hekjes van oud verweerd hout, muurtjes van natuursteen of keien en houten poortjes. Denk daarbij ook aan groeimogelijkheden voor klimplanten en andere verticale groeiers om zo een groene muur te creëren. Deze brengen hoogte in je landelijke tuin en kunnen mooi worden gebruikt om een schutting of muur te bedekken. Veel groen in je tuin is het doel en de natuurlijke groei van klimplanten bevorderen is een middel om dit doel te verwezenlijken. Dit zijn alle tuininrichting tips en voorbeelden die wij je kunnen geven. Veel succes met het inrichten van je landelijke tuin.