Een trapleuning is een onmisbaar element van iedere trap. Met een trapleuning maak je de trap veiliger, maar de kans op ongelukken sterk afneemt. Nog altijd vinden er jaarlijks tientallen ongelukken plaats op trappen. Kinderen die van de trap vallen, ouderen die uitglijden op de trap, enzovoorts. Bij het kiezen van een nieuwe trapleuning zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje. Aan welke van deze punten heb jij al gedacht bij de aankoop van een nieuwe trapleuning? 

 

#1: kies voor een houten trapleuning

Het kan een hele slimme keuze zijn om voor een houten trapleuning in huis te kiezen. Voornaamste voordeel van een trapleuning van hout is het feit, dat je deze kunt bewerken. Wanneer je uitgekeken bent op de stijl van je trap, geef je deze eenvoudig een nieuwe kleur. Je kunt de houten trapleuning direct meenemen in diezelfde kleur. Daarbij zijn kleine beschadigingen aan een houten trapleuning eenvoudig weg te werken. Op Houtcompleet.nl vind je een uitgebreid assortiment trapleuningen van hout.

 

#2: let op de lengte van een trapleuning

Bij de aankoop van een trapleuning is het belangrijk, dat deze de juiste lengte heeft. In die zin, dat de leuning de volledige lengte van de trap moet overbruggen. Bij de eerste trede trekken met name senioren zich vaak aan de hand van de trapleuning omhoog. Eenmaal boven dat de trapleuning een handig punt zijn om op te steunen, bij het zetten van de laatste stap omhoog. 

 

#3: plaats de trapleuning op de juiste hoogte

Een derde tip: zorg dat je de trapleuning op de juiste hoogte aan de wand monteert. De beste hoogte is onder meer afhankelijk van de lengte van gezinsleden. Over het algemeen monteert men een trapleuning op een hoogte tussen de 85 en 95 centimeter. Bij het monteren hiervan is het belangrijk om stevige pluggen te gebruiken. Je wilt voorkomen dat de trapleuning los kan komen van de wand.