In de meeste huizen neemt de trap een opvallende plaats in. In de hal of in de woonkamer, de trap is een echte eye-catcher. Voorheen verdoezelde men de trap, maar tegenwoordig is de trap een volwaardig aspect van je interieur. Trap trends veranderen voortdurend. Zo was vorig jaar een witte trap hot, maar dit jaar is zwart de trend. Ben je uitgekeken op de kleuren van je trap of is deze nodig aan renovatie toe? Lees dan snel de onderstaande tips om jouw trap weer trendy te maken.

Dé trap trend van 2018: zwart

De kleur zwart is in 2018 dé absolute trap trend. Het zorgt voor een strakke, chique uitstraling. Deze stijl wordt vooral in een modern interieur gebruikt. Een zwarte trap hoeft tegenwoordig niet meer van hout te zijn, maar kan ook gemaakt zijn van beton, roestvrij staal of een andere textuur. De kleur zwart is goed te combineren met zachte kleuren zoals groen of petrol. Wil je meer opvallende kleuren gebruiken? Combineer het dan met accessoires in felle kleuren. Ook kun je er voor kiezen om ledverlichting te monteren in je zwarte trap. Dit zorgt voor een mooi contrast.

 

Beton blijft hot

De robuuste uitstraling van beton blijft ook dit jaar een trap trend. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het beleggen van de trap met betonlook. Dit heeft dezelfde uitstraling als echt beton. Een voordeel is dat het niet dezelfde nadelige eigenschappen heeft als beton. Echt beton kan ruw en koud aanvoelen. Het voordeel van de betonlook is dat het eenvoudig te onderhouden is en dat het niet snel smerig lijkt. Beton is eenvoudig te combineren met diverse stijlen. Zo komt beton goed tot zijn recht in combinatie met wat zachtere materialen. Ga jij ook voor de betonlook  op je trap?

 

Ga voor deze doorleefde trap trend, ga voor leer

Een trap met leren bekleding straalt karakter uit. Deze trap trend past bijna in elk type huis. Bij een klassiek interieur matchen natuurlijke kleuren het beste. Heb je een strak of modern design? Dan is de trap trend met strak leer een goede optie. Ook past leer erg goed bij een landelijke woonstijl. Er zijn vele verschillende soorten leer verkrijgbaar. Het is daarom raadzaam goed te kijken welk materiaal en welke kleur bij jouw interieur past. Leer zorgt voor een buitengewone uitstraling, is duurzaam en voelt warm aan. Het voordeel van deze trap trend is dat het materiaal brandveilig en geluiddempend is.