Landelijk wonen is tegenwoordig de trend. Het straalt warmte en rust uit. En dat is waar veel mensen naar op zoek zijn, zeker in de koude wintermaanden. Echter landelijk wonen kan al snel ontaarden in oubolligheid, en een woning vol met nostalgische tierelantijntjes. Hieruit is er een nieuwe interieurstijl gekomen: modern landelijk wonen.

Modern landelijk wonen?

Bij modern landelijk wonen staat eenvoud centraal, less is more. De sfeer en rust van het platteland is in de woning voelbaar. Authentieke stoere houten tafels en robuuste kasten worden gecombineerd met een typisch modern design. Natuurlijk materiaal zoals oud hout, wol, touw en vilt en landelijke musthaves als de spijlenstoeltjes en ladder vieren de boventoon. De interieurstijl is strak en sober, in combinatie met warme kleuren.

Basiskleuren

Een goed modern landelijk interieur is gebaseerd op een doordacht plan. Dit plan zal in de loop van tijd mooi verwerkt moeten worden in je interieur. Hierin staan verschillende componenten. Als eerst zal je de basiskleuren vast stellen die in je inrichting komen. Bij een modern landelijke inrichting worden vaak gedomineerd door matte wandverven in mooie stoere basiskleuren, zoals bruin, grijs en wit. Let er wel op dat de kleur van je vloer past bij de keuze van je basiskleuren.

Inrichting

Nadat de basiskleuren zijn gekozen, kan er naar de inrichting worden gekeken. Modern landelijk wonen betekent eenvoud, dus weinig meubelen. Echter welke meubelen er staan zullen stoer en robuust moeten zijn. Oud hout in combinatie met wit en strak. Af en toe een enkele accessoire kan geen kwaad, maar houd het zo rustig mogelijk.

Verlichting

De inrichting komt het best naar voren met goede verlichting. Verlichting is namelijk erg bepalend voor de sfeer, dit kan je inrichting maken of breken. Goede verlichting is een must. Denk daarom goed na over het type verlichting dat je wil. Kies je voor staande lampen, of voor spotjes. Of ga je verschillende type verlichting met elkaar combineren? Dit zijn vragen die je van te voren helder moet hebben.

Accessoires

Wanneer je woning volledig is ingericht, kun je nadenken over de accessoires. Voeg maar enkele accessores toe om de sfeer completer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een paar kaarsen, stoere kussens of een oude vaas met een paar grote takken. Denk vooral aan de eenvoud, anders verlies je de modern landelijke stijl.