Hoofdkussens zijn vaak geen producten waar mensen heel lang over na denken en ze zijn natuurlijk te koop in allerlei soorten en maten. Ook de prijzen lopen hierbij ver uiteen. Het is toch aan te raden om hier heel bewust mee om te gaan, want een hoofdkussen heeft veel invloed op je slaap en je houding. 

Hoe kies je het beste hoofdkussen?

Het beste hoofdkussen is natuurlijk voor iedereen anders. Om te bepalen wat voor jou de beste optie is zou je moeten kijken naar de volgende factoren:

  • De favoriete slaaphouding. Dit is overigens ook heel belangrijk wanneer je een nieuw matras gaat kiezen
  • Hoe breed zijn je schouders
  • Hoe hard is jouw matras
  • Wat zijn je lichamelijke kenmerken. Denk aan allergieën of hoeveel je zweet
  • Wat zijn je eigen voorkeuren

Kijk naar je houding

De houding waarin je slaapt bepaald voor een groot deel welk kussen voor jou ideaal is. We hebben de belangrijkste houdingen op een rijtje gezet.

Rugslaper

Wanneer je op je rug slaapt zou je kussen wat hoger in de nek moeten zijn dan bij het achterhoofd. Als je kussen bij het achterhoofd namelijk te dik is, zal je hoofd te ver naar voren buigen. Als je kussen te dun is gaat je hoofd juist te ver naar achteren.

Zijslaper

Als je juist op je zij slaapt is het belangrijk dat je schouder niet op het kussen ligt, maar er tegenaan. Wanneer je brede schouders hebt heb je daarom een wat dikker kussen nodig. Het kussen moet echt net boven je schouder beginnen.

Buikslaper

Als je op je buik slaapt kun je het beste kiezen voor een dun kussen. Op je buik slapen is al vrij onnatuurlijk en oncomfortabel. Met een dun kussen zorg je ervoor dat je toch nog goed adem kunt blijven halen.

Een Tempur hoofdkussen is vaak een hele goede optie!