Een landelijk ingericht interieur past bij veel mensen. Het zorgt direct voor een warm en gezellig gevoel dat onder andere komt door de zachte, warme en neutrale tinten. In de slaapkamer brengt deze stijl je direct tot rust. En dat is nou precies waar de slaapkamer voor bedoeld is. Hoe creëer je zo’n landelijk ingerichte slaapkamer?

De basis

Bij het creëren van een landelijk ingerichte slaapkamer maak je voornamelijk gebruik van natuurlijke materialen, warme en neutrale kleurtinten en gezellige accessoires. De neutrale kleuren vormen de basis van de slaapkamer. Je kunt hierbij denken aan licht gekleurde kozijnen, een licht plafond en lichte wanden. Dit zijn vaak tinten die dicht bij de natuur liggen, zoals beige, gebroken wit, lichtgrijs, etc. Toch zal een donkere, aardse kleur ook niet misstaan. Probeer hierin wel de balans te houden door dan juist de meubels in lichte tinten voor de slaapkamer uit te zoeken. Bij een landelijk ingerichte slaapkamer wordt vaak voor een houten plankenvloer gekozen. Hiermee maak je gebruik van een natuurlijk materiaal dat direct een warme uitstraling geeft. Mocht je hier niet het budget voor hebben, dan kun je ook kiezen voor een laminaatvloer dat hetzelfde effect geeft.

De meubels

Het bed is het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer. Je zou kunnen kiezen voor een boxspring, maar ook voor een ledikant. Als eerste let je natuurlijk op aspecten als duurzaamheid, de mate waarin je comfortabel ligt, de prijs en de juiste afmetingen. Daarnaast houd je rekening met de landelijke stijl. Kies opnieuw voor neutrale, aardse kleuren als je graag een boxspring wilt aanschaffen voor in de slaapkamer. Wil je graag slapen in een ledikant? Let dan op het materiaal waar het van is gemaakt. Zo creëer je met een houten ombouw een landelijke uitstraling. Naast het bed heeft de slaapkamer nog andere meubels nodig. Maak de slaapkamer af met bijvoorbeeld antieke nachtkastjes die een sobere uitstraling hebben of juist door een landelijk brocante kledingkast in de slaapkamer neer te zetten.

De accessoires

De slaapkamer heeft tot slot nog wat extra sfeer en persoonlijkheid nodig. Dit kun je bij uitstek goed doen door accessoires in de slaapkamer te brengen. Zo kun je met de juiste verlichting precies de goede sfeer creëren. Denk aan mooie bedlampjes, een robuuste staande lamp of juist een hanglamp die in het oog springt zodra je binnenkomt. Ook hierin kun je op een creatieve manier een warme, landelijke inrichting bewerkstelligen. Haal bijvoorbeeld de natuur in huis. Pluk een mooi veldboeket en zet het in een brocante vaas. Of creëer met wollen kleden, warme plaids en katoenen sierkussens een heerlijk bed dat uitnodigt om er heerlijk in te slapen. Tot slot zou je gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld rieten manden, houten stokken en kaarsen om jouw sfeervolle slaapkamer helemaal compleet te maken.