Foto: Homify.nl

Landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is een plek waar je graag verblijft. Het straalt rust en gezelligheid uit. Rust die je na een dag werken echt wel nodig hebt en gezelligheid zodat je je er echt thuis voelt en heerlijk kunt ontspannen. Geen wonder dus dat veel mensen hun eenvoudige, simpele en saaie badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer.

Vrijstaand bad

Wil je echt landelijk en heb je de ruimte en het budget dan moet je beslist overwegen om een vrijstaand bad te plaatsen in de badkamer. Al dan niet op mooie pootjes is dit een lust voor het oog. Zo’n vrijstaand bad is echt het pronkstuk van de ruimte en met enkele stijlvolle accessoires maak je de badkamer compleet.

Landelijke accessoires

Maar ook met een klein budget kun je al heel snel een gewone saaie badkamer veranderen in een landelijke badkamer. Of je nieuwe landelijke badkamer nog mooier laten zijn. Waar je aan moet denken is dat lichte materialen een voorkeur hebben, maar dat het ook nog eens in een vochtige ruimte komt te staan. De accessoires moeten daar natuurlijk tegen kunnen. Denk aan windlichten en gegroepeerde kaarsen. Liefst met een ontspannend geurtje erin, mooie rieten mandjes of houten kistjes. Een plankje met een leuk vaasje of mooie spiegel hoort er ook bij.

Natuurlijke materialen

In een landelijke badkamer maak je gebruik van natuurlijke materialen. Houten en bamboe kasten, kastdeurtjes of mandjes geven de badkamer meteen een warme landelijke uitstraling. Lekker kneuterig en knus zal de een zeggen, terwijl de ander het juist super romantisch vindt. Maar ook een echte plant hoort in een landelijke badkamer thuis en hierbij mag de plant best wel wat groter zijn dan je normaal zou kiezen. En natuurlijk een badmat van katoen of bamboe mag ook niet ontbreken.

Kleuren kiezen

Denk er ook aan dat een landelijke badkamer zelf vaak weinig kleur heeft, wit kom je erg veel tegen en hout in alle bruine schakeringen die er maar zijn. Aangevuld met beige en grijs voor de vloeren of muren, zolang het maar licht en ruim oogt.

Handdoeken en badjassen in stijl

Wat mensen vaak vergeten is dat de badkamer er nog zo landelijk uit kan zien, je het hele beeld kunt verpesten door de gebruiksvoorwerpen niet aan dezelfde landelijke stijl aan te passen. En dan hebben we het over bijvoorbeeld handdoeken, je badjas en slippers. Maar ook de box voor de was, de bakjes voor je make-up spulletjes en zelfs het glas voor je tandenborstel kunnen je landelijke badkamer verpesten.