Op de juiste plek

Kitten zijn gemaakt om zaken in en rondom de woning netjes mee af te dichten. Er zijn veel verschillende soorten kitten op de markt verkrijgbaar, met ieder hun karaktereigenschappen. Acrylaatkit is er één van en wordt veel in woningen toegepast. Deze kit is op waterbasis gemaakt en daarom uitstekend geschikt voor gebruik binnenshuis, maar is weer niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer of rondom een wasbak. Daar zijn weer andere kitten voor. Acrylaatkitten ruiken niet en hebben de prachtige eigenschap dat deze zich gemakkelijk laten overschilderen.

Stap voor stap

Schilderen is altijd een stappenplan. Wanneer er één stap wordt overgeslagen heeft dat zeker gevolgen voor het eindresultaat. Het is belangrijk om de aangebrachte kit goed te laten drogen voordat er overheen wordt geschilderd. De aangebrachte kit heeft droogtijd nodig en droogtijd is ook zeker één van de fases tijdens schilderwerkzaamheden waar echt rekening mee gehouden moet worden. Wanneer kit droogt verdampt er vocht uit de kit en dat moet wel eerst verdwijnen voordat er overheen geschilderd wordt. Anders is alle gedane moeite voor niets geweest. Geduld is zeker bij schilderwerk een schone zaak.

Scheuren in de lak voorkomen

Net aangebrachte acrylaatkitten zijn niet makkelijk om direct overheen te schilderen, want met een kwast veeg je de aangebrachte kit zo weer uit de voeg. Maar buiten dat gaan er scheuren ontstaan wanneer de nog natte kit onder de aangebrachte verf gaat drogen. Het eindresultaat heeft er dus onder te lijden. Lak en kit zijn twee verschillende substanties die ieder op hun eigen manier flexibel zijn, goed samen kunnen werken, maar wel op de juiste manier verwerkt moeten worden. En droogtijd is dus belangrijk om in acht te nemen om een perfect eindresultaat te kunnen bereiken.

Haastige spoed kan ook met acrylaatkit

Ook zijn er tegenwoordig acrylaatkitten verkrijgbaar waar je direct overheen kunt schilderen zonder dat je eerst moet wachten totdat deze is opgedroogd. Gemak dient de mens en met de direct overschilderbare kit kan dus lekker vlot worden doorgewerkt. De eigenschappen van deze direct overschilderbare kit bieden dus handige voordelen. Of verf nu op waterbasis of op basis van alkydhars is gemaakt, met iedere verfsoort kun je over acrylaatkitten heen schilderen. Grondverven voordat er wordt afgelakt is altijd goed. Grondverf bevordert de hechting van de aangebrachte lagen en functioneert ook als een soort schokbreker om het spanningsverschil tussen de materialen op te lossen.

Kitsoorten zijn er in veel vormen en maten en goed lezen van de gebruiksaanwijzingen op de kittubes is belangrijk. Op die manier kunnen onnodige fouten worden voorkomen om een goed eindresultaat te behalen. Bekijk ook onze glaskitten.