Opzetzwembaden winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Steeds vaker zie deze zwembaden opduiken in achtertuinen. Ondanks dat Nederland maar weinig tropische dagen kent, kun je ook wanneer het minder warm is gebruik maken van een opzetzwembad dankzij de vele mogelijkheden om het zwembad te verwarmen. Er is dus eigenlijk geen reden om je tuin niet compleet te maken met deze degelijke zwembaden. Het opzetten en vullen kost even wat werk, maar dan kun je wel de hele zomer genieten van een fijn zwembad in de achtertuin.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een opzetzwembad?

Als je een zwembad in je tuin wilt hebben, is de afmeting van het bad misschien wel het meest belangrijke. Je wilt namelijk dat het zwembad een aanvulling in je tuin is en geen opvulling. Bezig met een nieuw ontwerp van de tuin? Zorg er dan voor dat het opzetzwembad een passend formaat heeft. Uiteraard is een extra groot zwembad heel fijn, maar wanneer deze te overheersend is gaat de aandacht alleen nog maar uit naar het zwembad. Zorg dus voor een goed passend formaat. En daarbij is het uiteraard ook belangrijk om te weten dat een groot zwembad wat meer onderhoud vergt dan een klein zwembad. Ook heeft een groot zwembad veel meer water nodig. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de kwaliteit van het zwemwater perfect op peil te houdeb.

De vorm en kleur van het zwembad

Naast de afmeting van het zwembad, is de vorm ook erg belangrijk. Heb je een hoekige tuin, dan is wellicht een vierkant of rechthoekig zwembad de beste keuze. Is je tuinontwerp meer gericht op rondingen? Kies dan een rond of zelfs ovaal zwembad.

De prijs van een opzet zwembad

Een opzetzwembad is niet altijd goedkoop, maar dat is op meerdere manieren te verklaren. Zo is de levensduur van een opzetzwembad veel langer dan van een opblaaszwembad. Naast de kwaliteit, zorgen de meegeleverde accessoires ook voor een hogere prijs. Opzet zwembaden worden vaak kant en klaar geleverd met een pomp, trap, afdekhoes en een onderzeil. Als je al deze producten los van elkaar zou bestellen kom je op een veel hoger bedrag uit. Een mooi zwembad is even een investering, maar met de opzetzwembaden van Intex weet je zeker dat je een product in huis haalt wat jaren lang meegaat.