Wat in een huis natuurlijk niet kan ontbreken is een mooie klok die perfect bij het interieur past. Zelfs al wordt hij niet gebruikt om daadwerkelijk te kijken hoe laat het is, is het altijd mooi als decoratie of om bijvoorbeeld een groot stuk van de muur te bedekken. Er worden tegenwoordig duizenden soorten klokken aangeboden, dus welke klok past nou goed bij het interieur? 

Landelijk


Het landelijke interieur is een stijl dat veel voorkomt in woonkamers. Voor deze stijl staat namelijk vooral rust en rustiek centraal. Er wordt hierbij veel gewerkt met materialen die vooral buitenshuis te vinden zijn, denk hierbij vooral aan hout. De kleuren die vooral terug te zien zijn bij deze stijl zijn hele lichte neutrale kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs en lichtbruine tinten. Kleuren die dus ook in de natuur voorkomen.

Wat hier goed bij staat zijn wereldklokken gemaakt van hout. Je kent het wel, je komt een hotel binnengelopen en aan de muur bij de balie hangen allemaal klokken. Al deze klokken wijzen andere tijdstippen aan, want het zijn wereldklokken. De ene klok wijst de tijd in Londen aan, de andere in Dubai en daarnaast New York. Dit idee kan ook prachtig staan in een landelijk huis. Hang bijvoorbeeld drie dezelfde simpele houten klokken aan de muur en koop daarbij stedenstickers. Kies vervolgens drie favoriete steden, of ga bijvoorbeeld voor de combinatie New York, Londen en Tokio.

Vind je drie klokken een beetje teveel van het goede? Dan is één grote wandklok ook mooi passen. Landelijke meubels zijn vaak vrij grof, waardoor een grote klok goed staat. Een kleine klok kan makkelijk wegvallen naast deze meubels. Een voorbeeld van een bijpassende wandklok is een Fifth Avenue klok.

Industrieel

Een stijl die de afgelopen tijd ook zeer bekend is geworden is het industriële interieur. Deze stijl is te herkennen aan de rauwe en grove meubels. Deze stijl is voornamelijk gebaseerd op fabrieken. Deze meubels hebben vaak ook een donkere kleur, denk aan zwart of donkerbruin, en zijn vaak gemaakt van hout en stalen buizen. Bij het uitzoeken van een klok voor deze stijl is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de klok niet wegvalt tussen de stoere meubels. Een klok die volledig bij deze stijl past zijn steampunk klokken. Dit zijn complexe klokken gemaakt van metaal, met daarop industriële draaiende tandwielen. Deze klokken zijn nog niet heel bekend in Nederland, dus het is even zoeken naar een goede website. Deze klok kan gecombineerd worden met extra tandwielen ophangen naast de klok zelf. Vooral op een bakstenenmuur geeft dit een beeld dat perfect bij het interieur past.

Scandinavisch

Is jouw huis strak, licht van kleur en zijn er veel natuurlijke materialen? Dan heb je misschien wel een Scandinavisch interieur! Wat ook typisch is voor deze stijl is dat de accessoires heel simpel en minimalistisch zijn. Sommigen hebben zelfs een voorkeur voor een hele kale muur. Om toch een beetje sfeer te creëren is het aan te raden om iets simpels aan de muur te hangen. De klokken die hier perfect voor zijn, zijn dus ook hele minimalistische en simpele klokken. Denk bijvoorbeeld aan alleen wijzers aan de muur, om het heel simpel te houden. Door zwarte wijzers op een hele lichte muur te plaatsen, heb je een klok die helemaal bij het Scandinavische interieur past! Heb je toch liever helemaal niks aan de muur of alleen een hele simpele poster? Ga dan voor een klein klokje ergens op een kast. Houd het vooral simpel en klein in dat geval.