Bron: Pinterest

Een moderne tuin met een landelijke tintje

Graag wil je het landelijk karakter van je tuin behouden maar ook moderne elementen inbrengen. Het is mogelijk een tuin zodanig in te richten dat deze sfeervol is en rust uitstraalt en tevens stijlvol is met moderne trends. De moderne tuin kunnen wij ook een ‘hedendaagse’ tuin noemen, een tuin die is ingericht met de trends van deze tijd. Kenmerkend voor moderne tuinen vandaag de dag zijn de strakke vormen en lijnen. Geometrische vormen zoals vierkant, cirkelvormig en rechthoekig zijn typerend voor de modern ingerichte tuin. Dit vinden we dan terug in bijvoorbeeld de indeling en afwerking van het gazon, het tuinmeubilair, de schutting, de vijver; het is net even iets anders dan de standaard tuinen die zijn ingericht met de standaard materialen. Dat net even anders inrichten is dan ook het onderscheid met de tuinen die niet moderne trends vertonen. Het is in feite een tuin met een eigenwijs ontwerp. De gebruikte materialen zijn niet alledaags en stralen iets moderns en unieks uit.

Kenmerken van een moderne tuin

Kenmerkend voor de modern ingerichte tuin is dat deze rustgevend is, balans uitstraalt en is ingericht met onderhoudsarme materialen. Vaak zijn deze materialen dus uitermate getest op de bestendigheid van verschillende weersinvloeden, zodat deze niet na een paar regenbuien al gaan verkleuren. Zo is het bijzonder aangenaam om te ontspannen op een ruime loungebank met een grote parasol erboven en het geluid van een waterfontein op de achtergrond. De moderne tuin is dan ook bij uitstek de ideale plaats om tot rust te komen na een drukke dag. De modern ingerichte tuin beschikt veelal over diverse zitmogelijkheden. Er zijn diverse sfeervolle elementen aanwezig zoals een strakke vijver, een trendy waterfontein en grote plantenbakken voorzien van mediterrane planten zoals de vijg.

Bron: Pinterest

Meubels en inrichting moderne tuin

De modern ingerichte tuin heeft onder andere als doel een plaats te creëren waarin men kan zitten en ontspannen. Wij willen genieten van het buitenleven en aangename temperaturen en als het ware een huiskamer maken in de tuin. De moderne tuin is dan ook vaak te beschouwen als een soort buitenkamer. Dit zien wij dan ook terug in het ontwerp van de moderne tuinmeubels, deze lijken steeds meer op onze binnen meubels wat uitstraling en zitgemak betreft. Vaak zien wij ook een gehele overkapping van hout met daarin de meubels en soms een hele keuken geplaatst, een echte buitenkamer dus waar men van alle gemakken is voorzien. Hier kan bijvoorbeeld ook een steigerhouten buitentafel geplaatst worden.

Aandachtspunten bij de inrichting van de moderne tuin zijn:

• Probeer het tuinontwerp zodanig op te zetten met duidelijke rechte lijnen die aansluiten met de lijnen van de woning.
• De gebruikte materialen moeten bij voorkeur duurzaam en onderhoudsarm zijn en een moderne tijdloze uitstraling hebben.
• Er moet een goede balans zijn tussen beplanting en bestrating, oftewel de juiste verhouding tussen steen en groen.
• Kenmerkend in de moderne tuin zijn rustgevende basiskleuren, vaak zijn dit grijs, zwart, wit, en groen in combinatie met natuurlijke houtkleuren.

Jouw landelijke moderne tuin zal met het toepassen van deze informatie een prachtige plek worden om te vertoeven.