Ben je regelmatig een avondje alleen thuis? Omdat je partner veel werkt of omdat je gewoon een vrije avond gepland hebt staan? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om alles uit deze vrije avond te halen. Maar wat doe je dan zoal? En belangrijker nog: wat ga je eten? 

 Of je nu incidenteel een avondje alleen bent of structureel in je eentje eet: het kan best lastig zijn om de motivatie te vinden om iets voedzaams op tafel te zetten. Je bent al snel geneigd om een makkelijke maaltijd naar binnen te proppen. Zonde, want er zijn genoeg voedzame, lekkere en gezonde gerechten die je kunt bereiden. Bovendien kan alleen eten gezelliger zijn dan je denkt. In dit artikel geven we een aantal tips!

Vries porties in

Eet je structureel alleen? Bijvoorbeeld iedere week een avond? Dan kan het slim zijn om jezelf hier goed op voor te bereiden. Je hebt namelijk niet iedere week zin om een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Ook urenlang achter de pannen staan heeft waarschijnlijk niet de voorkeur. Dat begrijpen we.

Probeer daarom minimaal één keer in de maand alvast wat gerechten voor te bereiden. Maak porties voor één persoon en vries deze vervolgens in. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en extra moeite als je eindelijk een avondje alleen bent. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het koken van gerechten voor meerdere personen iets extra’s te maken. Een recept voor pastasaus is bijvoorbeeld gemakkelijk te verdubbelen en in te vriezen. Zo hoef je tijdens een avondje alleen enkel nog wat pasta te koken en je hebt een lekker en voedzaam gerecht op tafel staan.

Maak een pan soep

Soep is misschien wel het ultieme comfortfood. Bovendien is het ook nog eens zeer eenvoudig te bereiden. Je gooit wat verse ingrediënten in een pan, brengt het aan de kook en laat het de rest van de dag op laag vuur pruttelen. Eenvoudig en ook nog eens super lekker. Bovendien is ook soep weer gemakkelijk in te vriezen. Heb je veel over? Dan kun je het altijd nog een tweede keer gebruiken. Bovendien is soep de volgende dag vaak nóg lekkerder, dus kan je het ook nog eens gebruiken als een heerlijke voedzame lunch.

Eten bestellen

Heb je echt helemaal geen zin om te koken en juist zin in een avondje niets doen? Is de vraag: wat eten we vandaag 1 persoon op dit moment iets waar je liever niet aan wilt denken? Dan kun je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om simpelweg iets lekkers te bestellen. Nu tijdens de coronacrisis zijn de meeste restaurants op maaltijdbezorging overgegaan. Hierdoor is de kans groot dat jouw favoriete lokale eettent ook thuis bezorgd. Ideaal! Zo kan je heerlijk thuis genieten van dat ultieme restaurantgevoel en ondertussen lekker je favoriete series of films afkijken. En nog beter: nu heb je eens geen ruzie met je partner of jouw tv-keuzes, want jij bent op dit moment de baas over de televisie. Wie zei ook alweer dat een avondje alleen eten enorm deprimerend is? Jij in elk geval niet meer!