Bron: Aseptemberfeeling

Thuiskomen in een landelijke slaapkamer

Vroeger was een slaapkamer eigenlijk best een ondergeschoven kindje als het gaat om de inrichting. De huiskamer kreeg veel meer aandacht. De laatste jaren is dat echter veranderd. Ook in de slaapkamer genieten we graag van een inrichting die bij ons past. Het is ook niet om het even hoe deze ruimte in je huis eruit ziet. Een slaapkamer is een van de belangrijkste plekken van je woning. Hier wil je tenslotte tot rust komen en waar kan dat beter dan in een landelijk ingerichte slaapkamer?

Kenmerken van een landelijke slaapkamer

In een landelijke slaapkamer zie je veel natuurlijke materialen, gezellige accessoires en neutrale en warme kleuren. Het is belangrijk dat de basis van deze ruimte licht, neutraal en natuurlijk overkomt. Dit wordt gerealiseerd door het plafond, de kozijnen en de muren licht te houden. Als het gaat over de vloer is een echte houten plankenvloer het meest ideaal. Wanneer dit lastig te realiseren is of als je te maken hebt met een beperkt budget kun je dit heel goed nabootsen door middel van laminaat. De meubels en accessoires kunnen ook wel in wat donkerder kleuren worden gekozen.

Bron: Theladylovesstyle

Meubels in de landelijke slaapkamer

Als je jullie slaapkamer wilt omtoveren naar een ruimte met een landelijke uitstraling, is het vast en zeker niet nodig om allerlei nieuwe meubels aan te schaffen. Ook met de meubels die je al hebt, kun je absoluut een landelijke sfeer creëren. Een likje verf doet vaak al heel veel. Heel mooi is een bed met een ombouw. Mensen met twee rechterhanden maken zo’n houten bord gewoon even zelf. Een aanrader is ook een houten bankje of tafeltje aan het voeteneinde van het bed. Onmisbaar is daarnaast ook een heerlijke schommelstoel. Vaak kun je deze op een rommelmarkt voor een klein prijsje op de kop tikken.

Accessoires maken het geheel af

De accessoires helpen tenslotte enorm om de slaapkamer een warme en gezellige uitstraling te geven. Je kunt kiezen voor een oud nachtkastje en dat eventueel een likje verf geven. Erg leuk zijn ook de oude koffers die je kunt gebruiken als praktisch kastje naast het bed. Natuurlijke materialen zoals hout en wol zijn verder echt onmisbaar. Rieten manden, takken uit het bos en een aantal zachte plaids maken de kamer helemaal af.

Bron: House Beautiful