Creëer een landelijke sfeer met een gietvloer

Wil je een landelijke sfeer creëren? Dan kan een vloer al heel veel doen voor je interieur. Wanneer je graag een landelijk interieur wilt, zijn er veel verschillende soorten vloeren die passen bij deze landelijk vorm van wonen. Zo kun je kiezen voor een houten vloer, een vloer van pvc of een gietvloer. Het is belangrijk om alle voor en nadelen van verschillende vloeren tegen elkaar af te wegen, zodat je achteraf geen spijt krijgt van je keuze. Een vloer vervang je namelijk niet zo snel meer voor een andere vloer. Omdat wij zelf gietvloeren in een landelijk interieur een prachtige optie vinden, geven we je graag meer informatie over deze vloer.

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer bestaat uit epoxy of polyurethaan. Dit wordt aangelegd in meerdere lagen die bestaan uit een dikte van ongeveer drie millimeter. Een gietvloer in huis geeft een strakke uitstraling en heeft als voordeel dat het materiaal goed tegen een stootje kan. De vloer heeft daarnaast maar weinig onderhoud nodig. Zeker in drukke gezinnen met kinderen en huisdieren is de keuze voor een gietvloer aan te raden, omdat je hiermee een vloer in huis haalt die er niet alleen erg mooi uitziet, maar ook tegen een stootje kan. Daarnaast zijn gietvloeren erg gemakkelijk schoon te houden. Een gietvloer is een duurzame keuze, omdat de vloer heel lang meegaat. De vloeren krassen niet en er zal ook niet snel slijtage aan de vloer plaatsvinden. Ook zitten er bij een gietvloer geen naden in de vloer, wat een erg mooi resultaat oplevert. Omdat gietvloeren waterdicht zijn, is het geen probleem als de vloer nat wordt. Water dat op de vloer terechtkomt, zal daardoor niet in de vloer trekken. Je kunt de vloer gewoon dweilen en ook huisdieren die in de regen hebben gelopen of net hebben gedronken kunnen de vloer niet beschadigen. Nog een voordeel van vloeren van dit materiaal is dat ze geen stofvorming veroorzaken.

Gietvloer met vloerverwarming

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er aan een gietvloer veel voordelen verbonden. Nog een ander fijn voordeel is het bij een gietvloer mogelijk is om vloerverwarming onder de vloer aan te leggen. Een gietvloer kan namelijk behoorlijk koud aanvoelen, maar door te kiezen voor vloerverwarming kun je dit oplossen. In de zomer kan een gietvloer juist erg prettig zijn, vooral als het echt heel warm is en je heerlijk met blote voeten over de vloer kunt lopen. Al met al is een gietvloer een goede investering om een landelijk interieur te creëren, waar je heel veel jaren plezier van zult hebben.