De landelijke woonstijl kenmerkt zich door een combinatie van verschillende woonstijlen. Het is een warme combinatie van onder meer natuurlijke materialen, comfortabel design en een nonchalante afwerking. Landelijke lampen zijn perfect om een landelijke woonstijl af te maken of te combineren met een andere woonstijl. In onze shop vind je diverse soorten landelijke lampen waaronder landelijke handlampen en landelijke wandlampen.

 

 

Producten per pagina:
Sortering:
Producten per pagina:

Wat is een landelijke woonstijl?

Landelijk wonen bestaat al ruim dertig jaar, en kenmerkt zich door een mengeling van mooie en lichte materialen die voor een warme sfeer zorgen. Het is een wat gemoedelijkere woonstijl die in de jaren 1980 opkwam, en in zekere zin een reactie op de strakkere vormgeving die toen heerste. Door het gebruik van veel natuurlijke materialen als katoen, linnen, en hout in lichte kleuren als wit en grijs, is de uitstraling van landelijk wonen uitnodigender, waardoor je je er sneller thuis voelt. Toch is een landelijke woonstijl niet helemaal anders dan bijvoorbeeld een industriële of modern-zakelijke inrichting, want in een landelijke woonstijl kun je uitstekend verschillende stijlen combineren. In een woning met een landelijke inrichting vind je bijvoorbeeld een onbewerkte teakhouten tafel met lampen van melkglas en industriële aluminium stoelen.

Wat zijn landelijke lampen?

Net zoals landelijk wonen niet aan één specifieke stijl of een bepaald materiaal kan worden opgehangen, zo kan een landelijke lamp dus eigenlijk ook uit ontzettend veel verschillende ontwerpen en materialen zijn gemaakt. Een landelijke hanglamp kan bijvoorbeeld een rieten lampenkap hebben, en een landelijke vloerlamp kan juist gemaakt zijn van donkergrijs metaal. Het gaat er bij deze lampen om dat ze jouw landelijke woonstijl verder aanvullen en vervolmaken. Lampen in landelijke stijl hebben een authentieke uitstraling en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Plastic zal je bij landelijke wand-, hang-, sta- en tafellampen dus niet tegenkomen. Maar je kunt wel kiezen uit prachtige ontwerpen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld koper, keramiek, rotan, of geblazen glas.

Landelijke lampen niet alleen toepasbaar in een landelijke woonstijl

Een landelijke lamp staat geweldig in een woning met landelijke inrichting, maar is natuurlijk in nog veel meer woonstijlen toe te passen. Stoere vintage landelijke hanglampen van metaal passen bijvoorbeeld perfect in een woning met een industriële inrichting. En heb je jouw woning juist wat romantischer ingericht, dan staat een kleine ronde rieten lampenkap op een bijpassend lampenvoetje daar fantastisch in. In een modern vormgegeven interieur breken de rondingen van een mooie landelijke vloerlamp de strakke lijnen van je interieur en zorgen daarmee voor dat beetje extra sfeer in je huis.

Landelijke lampen kun je overal in huis te gebruiken

Een landelijke lamp kun je overal in je woning gebruiken. Bijvoorbeeld boven je eettafel, naast de bank of aan de muur van je woonkamer. Maar ook in je (open) keuken kun je met mooie landelijke wandlampen sfeervolle accenten aanbrengen. En in de slaapkamer geeft een half doorzichtige hanglamp van hout en metaal voldoende en sfeervol licht boven je bed, en blokkeert tegelijkertijd niet de gehele doorkijk. Op je nachtkastje kun je kiezen voor leuke nachtlampjes in metaal of misschien juist in een opvallend design uitgevoerd in messing. Wil je juist geen nachtlampjes, dan kies je voor bijvoorbeeld wat meer industriële zilveren wandlampjes van nikkel en messing. De keuze is helemaal aan jou met landelijke lampen. Bekijk hier onze landelijke hanglampen en landelijke wandlampen.