Bij veel mensen staat de terugkeer naar echte natuurlijke materialen hoog op de agenda als ze zich gaan bezig houden met het inrichten van hun (nieuwe) huis. Dit wordt ook wel landelijk wonen genoemd. Het richt zich op een inrichting die plattelands overkomt, waarbij vooral natuurlijke materialen worden gebruikt zoals hout en natuursteen. Een nieuwe variant daarop is het moderne landelijke wonen. Hierbij worden nog steeds de natuurlijke materialen gebruikt, maar zijn er minder tot veel minder protserige, en voor sommige mensen oubollige, decoraties aangebracht. Modern landelijk wonen uit zich in een modern interieur, maar wel met de landelijke insteek. Zoals bijvoorbeeld in een landelijke kast. Bekijk hier al onze landelijke kasten.

Producten per pagina:
Sortering:
Producten per pagina:

Landelijke kasten: van strak modern tot traditioneel landelijk

Op onze webshop kun je een keur vinden aan landelijke meubels. Vaak variëren deze van strak modern, tot het meer authentieke landelijke. Hiermee willen we een aanbod generen dat voor iedereen bruikbaar is. Wat voor de één namelijk modern is, is voor de ander namelijk nog steeds te sierlijk. Dit geld ook voor ons aanbod aan landelijke kasten. We bieden zowel strakke, moderne exemplaren als landelijke kasten die je vroeger ook in een boerderij tegen had kunnen komen.

Kenmerken van landelijke kasten

Landelijke kasten zijn vrijwel altijd gemaakt van hout. Een echte landelijke kast heeft daarbij ook een uitstraling alsof hij al een hele tijd in gebruik is geweest. Dit wordt gecreëerd door de lak niet helemaal strak en glanzend aan te brengen en soms door zelfs bewust splinters en stukjes van het hout te verwijderen. De sfeer die hiermee wordt gecreëerd is daarmee natuurlijk totaal niet modern, maar kan als enkel echt landelijk meubelstuk juist weer een waardevolle aanvulling zijn op een verder volledig modern interieur. De landelijke kasten worden onder andere vaak gemaakt van teakhout, wat een vrij ouderwetse, maar ook degelijke uitstraling heeft. De kleuren zijn vaak ook echte houtkleuren. Hoewel je bij de moderne kasten hier en daar wat uitzonderingen aan zult treffen.

Modern landelijke kasten

Een echte kruising tussen modern en landelijk is bijvoorbeeld de Woood Robin dressoir kast. Deze heeft wel de landelijke uitstraling van hout, maar wel op een zeer modern ontwerp. Een aantal landelijke kasten heeft ook een opdruk op het hout, wat het de uitstraling geeft dat het een kast is gemaakt van gerecycled hout. Het meest landelijke is natuurlijk een echte ouderwetse houten dressoirkast met veel vakjes en opbergruimte voor van alles en nog wat.

Praktische informatie over onze landelijke kasten

Alle landelijke kasten zijn online te koop. Door op een kast te klikken kun je meer informatie vinden, zoals onder meer de diverse kleuren en afmetingen waarin een kast geleverd kan worden. Ook is het mogelijk om meerdere foto`s te bekijken voor een betere impressie van het meubelstuk. Veel plezier met het uitzoeken van je landelijke kast.