Landelijk wonen met een Scandinavische twist

Sfeervol wonen zoals in de Landelijke stijl combineren met meer strakke, stoere elementen in zwarte tinten zoals in de Scandinavische stijl, dat is wat ik een fijne sfeer vind voor in huis. Maar hoe doe je dit nou? Is het niet gevaarlijk om twee verschillende stijlen te mixen? Natuurlijk niet!

Dit is juist leuk en maakt het huis persoonlijk. Want naast de Landelijke en Scandinavische stijl beschikt ons interieur ook nog eens over een vleugje vintage/brocante. En sinds kort kan ik daar de Urban Jungle term ook aan toevoegen

Het is in ieder geval van belang te kiezen voor een duidelijk basis: in dit geval landelijk wonen. Wij hebben gekozen voor rustieke meubels allemaal in dezelfde stijl. Onze meubels kenmerken zich door de ronde vormen, de warme kleuren en fijne stoffen. De stoelen zijn gemaakt van dezelfde stof in dezelfde kleur. Dit zorgt voor eenheid in het huis, er ontstaat hierdoor een verbinding tussen de eetkamer achter en de woonkamer voor. Wat in ons interieur ook typisch landelijk is, zijn de verschillende meubels van riet. Zo hebben we gekozen voor een coffeetable van riet, met dienbladen die in dezelfde stijl zijn als de kasten. Daarnaast staan er in het midden van het huis twee rieten manden, die fungeren als een soort verbinding tussen voor en achter. De meubels zorgen voor een gemoedelijke, huiselijke en comfortabele sfeer.

 

De keuken straalt meer de Scandinavische stijl uit. De basis is wit en strak. Wij hebben hier bewust voor gekozen, omdat we meer rust en stoerheid wilde toevoegen in huis. Best gewaagd met zoiets groots als de keuken, daarom is er gekozen voor een rustige, meer basic keuken. Door een grove handgreep en een keramisch blad in een bruingrijze, taupe kleur komt de eenheid van de landelijke sfeer toch weer terug in de keuken.  De eyecatcher in de keuken is ons fornuis. De eerste basis van de kleur zwart in ons interieur. De lampjes boven het aanrecht zijn hierbij uitgekozen en vervolgens hebben we steeds meer zwarte, strakke elementen terug laten komen.

Boven de rieten manden hangen sinds kort twee zwarte, metalen wandrekken. Strak, stoer, zwart…in eerste instantie denk je dat het totaal niet past bij de landelijke, rustieke sfeer van de rest van het huis. Maar het tegendeel bewijst; het geeft juist een hele stoere uitstraling en past heel goed bij de andere meubels. De wandrekken creëren weer een soort verbinding, dit keer tussen de keuken en de rest van het huis. In combinatie met de rieten manden en de witte, landelijke vitrinekast die allen tegen dezelfde wand staan, laat dit in één klap zien wat onze interieurstijl is: landelijk wonen met een Scandinavische twist.

Combineren met verschillende stijlen maakt een huis persoonlijk en eigen. Als ik ergens binnen kom vind het belangrijk dat ik niet maar één stempel kan drukken op het interieur. Van verschillende stijlen elementen pakken die jouw aanspreken kan best, als je maar rust behoudt door duidelijke basislijnen aan te houden.

Dus voor welke mix en match stijl ga jij? Als je nieuwsgierig bent geworden naar hoe ik woon en leef, volg mij dan op IG @jassie_at_home.