Een landelijke inrichting van je huis is de laatste tijd steeds meer aan het groeien in populariteit. De naam zegt het eigenlijk al: deze stijl is afkomstig van het platteland. De rust, natuur en warmte van het platteland wil je terug laten komen in je interieur. Daarom wordt er vaak voor natuurlijke producten, als hout en riet gekozen.

Er passen veel verschillende soorten meubels bij een landelijke inrichting. Het belangrijkste is dat deze meubels in harmonie zijn met elkaar, en dat ze een rustige uitstraling hebben. Je kunt de natuurlijke materialen makkelijk terug laten komen in je meubels. Kies bijvoorbeeld voor een mooie eiken eettafel. Ook de vloer en de uitstraling van je huis kunnen het landelijke gevoel tot zijn recht laten komen. Wanneer je houten balken tegen het plafond hebt, is het mooi om deze in het zicht te houden.

Je kunt je huis natuurlijk ook een stuk landelijker maken door landelijke woonaccessoires neer te zetten.  Je kunt de natuur naar binnen halen door verschillende planten neer te zetten en een bos bloemen op tafel te zetten. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld houten accessoires. Denk hierbij aan houten fotolijstjes of andere houten dingen. Ook kun je mooie schilderijen ophangen waarmee je het buitenleven naar binnen kan halen. Je kan in principe alle kanten op. Ook kun je het zo landelijk maken als je zelf wilt.

Voor een wat stoerdere uitstraling kun je aan de slag met dingen als beton, touw en leer. Een betonnen vloer geeft de ruimte al gelijk een hele andere uitstraling. Wat je hierbij vooral in je achterhoofd moet houden, is dat lang niet alles perfect hoeft te zijn. Het is juist passend als het net niet helemaal perfect is. Dat geeft een rauw randje aan je interieur. Met deze tips kan iedereen voor een landelijke inrichting gaan, welke helemaal bij jouw eigen stijl past.