Bron: VTwonen

Welke kleuren zijn het best geschikt voor onze babykamer?

We wachten met zowel de inrichting als het decoreren van onze babykamer vaak tot de eerste drie maanden van de zwangerschap achter de rug zijn. Zo verkleint de kans dat er met de zwangerschap zelf of met de baby iets mis zou gaan. Daardoor hebben we voldoende tijd om over de decoratie van onze babykamer na te denken en de juiste keuzes te maken. Bij decoratie verstaan we in de eerste plaats het kiezen van de meest geschikte kleuren en kleurcombinaties voor onze babykamer. Welke kleuren babykamer zijn het meest geschikt om niet om de haverklap van kleur te moeten veranderen?

Kleuren babykamer kiezen

Jaarlijks staan er andere babykamer kleuren in de kijker. Dat maakt het kiezen van de babykamer kleuren er zeker niet gemakkelijker op. Ga je voor klassiek of trendy? Hou je vooral van moderne kleuren en kleurcombinaties? Klassieke kleuren blijven populair bij een babykamer en zijn al lang niet meer synoniem voor ouderwets. Bij het kleuren kiezen van de babykamer zijn er heel wat klassieke kleurencombinaties waarmee je nooit uit de toon valt en die het altijd blijven doen. Deze klassieke babykamer kleuren doen je babykamer met je baby meegroeien. Dat is een belangrijk voordeel tegenover trendy kleuren. Die moet je regelmatig overschilderen om niet uit de toon te vallen.

Klassieke babykamer kleuren en kleurencombinaties

Als het over de decoratie van onze babykamer gaat, hebben we het steevast over roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Er zijn er ook vele andere kleuren die het minstens even goed doen in onze babykamer.

Bron: VTwonen

Welke kleuren babykamer?

Ook op het vlak van de decoratie van onze babykamer is er nu al enige tijd een ommekeer merkbaar. Meer en meer ouders zien af van het klassieke roze of blauw. Ze kiezen nu ook voor bijvoorbeeld alle mogelijke schakeringen van grijs en groen, voor zachte pastelkleuren en ja, zelfs voor alle varianten van rood.

Alle tinten grijs
Kies je voor een kinderkamer met een zachte of met een actieve uitstraling? In beide gevallen zijn bleke en dus grijze tinten uitstekend geschikt. Een gedurfde kleurencombinatie is ongetwijfeld grijs en geel. Deze is zowel voor een meisjes als voor een jongenskamer best mogelijk.

Babykamer in blauw en wit
Met deze rustige kleurencombinatie zit je nooit fout. Om deze kleuren niet snel moe te worden, kies je bij voorkeur lichtblauw. Dat is meest geschikt voor een meisjeskamer.

Zwart en wit
Geen alledaagse keuze, die zeker erg verrassend en speels overkomt. Zwart en wit zorgen tegelijk voor veel patronen die bij elkaar passen.

Bordverf
Hou je van een meer speelse look? Dan is een element zoals een muur, een deur of een kast in schoolbordverf zeker iets voor jou. Word je kind groter en heeft het zijn favoriete kleuren gevonden? Dan kom je daar gemakkelijk aan tegemoet door het toevoegen van enkele accenten in opvallende en contrasterende kleuren.

Opgewekte sfeer met blauwgroen
Een andere opgewekte kleur voor babykamers is blauwgroen. Deze kleur combineert uitstekend met warme kleuren zoals geel, oranje en roze. Door regelmatig van accessoires te veranderen, schep je telkens een andere sfeer.

Rood en blauw voor een vintage look
Rood en blauw zijn twee kleuren die steeds meer gebruikt worden voor baby- en kinderkamers. Blauwe muren doen het uitstekend met warme, rode accenten. Die kunnen zowel verwerkt worden in het houtwerk als in de meubelen en de andere accessoires. Als je baby wat ouder is, kies je het best voor lichte blauw. Die is gemakkelijk met andere kleuren te combineerbaar. Ben je een liefhebber van vintage? Dan gaan rood en blauw uitstekend samen.

Neutraal en toch gezellig
Neutrale kleuren zorgen lang niet altijd voor een kille ziekenhuissfeer, maar weerstaan de tand des tijds. Een eigentijdse en toch gezellige en warme look voor je babykamer zijn alle warme tinten van taupe. Maak daarbij gebruik van bijvoorbeeld pluizige kussens, dons tapijten en onbeschilderde houten meubelen.

Zachte pastelkleuren
Pastelkleuren zijn nog altijd de favoriete kleuren voor de babykamer. Als je bijvoorbeeld spatten van verschillende pastelkleuren met elkaar combineert, passen deze pastelkleuren zowel in een babykamer voor een jongen als voor een meisje.

Groen voor een flexibele babykamer
Groen is de droomkleur voor de flexibele babykamer. Het heeft een sterk kalmerende werking en doet je baby rustig inslapen. Groen verbetert ook de concentratie. Wat kun je nog meer wensen?

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van de verf. Kies bij voorkeur een duurzame soort. Die is onderhoudsvriendelijk en laat zich dus gemakkelijk schoonmaken. Veel succes bij het kiezen van de babykamer kleuren.