Een te hoog plafond?

In sommige ruimtes is een hoog plafond erg mooi, maar in andere ruimtes is het juist mooier als het plafond wat lager is. Heb jij een te hoog plafond in de woonkamer, in de slaapkamer of in een andere ruimte in huis? Dan kun je dit plafond laten verlagen. Welke voordelen het verlagen van een plafond met zich meebrengt en hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je op deze pagina. 

De voordelen van een verlaagd plafond

Het verlagen van een (te) hoog plafond brengt enkele voordelen met zich mee. Ten eerste is de warmtebeleving van een verlaagd plafond beter dan de warmtebeleving van een hoog plafond. Omdat warme lucht opstijgt, is het in een ruimte met een hoog plafond altijd kouder dan in een ruimte met een laag plafond. Laat je het plafond verlagen, dan voel je de warmte bij het plafond simpelweg beter en dit is beter voor de warmtebeleving in de ruimte. Daarnaast hoef je minder ruimte te verwarmen als je een verlaagd plafond hebt. Dit betekent dat je energierekening naar beneden gaat, terwijl je wel in een warmere ruimte kunt verblijven. 

Een ander voordeel van een verlaagd plafond, is het feit dat je met een lager plafond minder last hebt van het nagalmen van geluid. Heb je nu vaak last van het geluid van de televisie, het geluid van je spelende kinderen of het geluid dat je zelf maakt, simpelweg omdat het geluid zo nagalmt? Dan kun je dit probleem oplossen door het plafond te laten verlagen en de nagalm op deze manier te verminderen. 

Tot slot vinden veel mensen een verlaagd plafond mooier dan een heel hoog plafond, zeker in bepaalde ruimtes in huis. Een hoog plafond geeft een ruimtelijke uitstraling, maar kan een ruimte ook een beetje kil en ongezellig maken. Door het plafond te verlagen, wordt de ruimte wat gezelliger en krijgt de betreffende ruimte in huis meer sfeer. Zeker in ruimtes als de woonkamer en de slaapkamer, is dit een groot voordeel. 

Een plafond verlagen: zo werkt het

Bij het verlagen van een plafond, wordt er een nieuw plafond onder het bestaande plafond geplaatst. In feite wordt er dus een extra plafond in de ruimte gezet, waardoor het originele plafond niet meer te zien is. Uiteraard wordt het nieuwe plafond goed geïsoleerd, zodat de warmte niet door het valse plafond naar het originele plafond kan gaan. Om het plaatsen en het isoleren van het plafond zo goed mogelijk te laten gebeuren, kun je hier het beste een expert voor inhuren. Een expert ziet meteen welk plafond het mooiste in de ruimte staat en bovendien de hoogste isolatiewaarde heeft.