Bron: Moniquevankessel

Gezellige sfeer door landelijke stijl

Het is niet voor niets dat de landelijke stijl zo populair is de laatste jaren. Een inrichting in deze stijl zorgt er al snel voor dat het gezellig is in een ruimte. Zo is het goed mogelijk om overdag druk te zijn met school, werk en andere verplichtingen en ’s avonds is het thuis heerlijk ontspannen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van zachte materialen en wat is er nu lekkerder dan met een zacht plaid op de bank te gaan zitten? De landelijke stijl is duidelijk herkenbaar aan onder andere:

Sobere meubels

De poten van tafels en stoelen hebben vaak ronde vormen. De meubels zijn redelijk sober, maar wel functioneel en met een warme uitstraling. Dit kan versterkt worden door kleurgebruik en/of door het toepassen van kussens en plaids. Vaak zijn de meubels redelijk ruw afwerkt, bijvoorbeeld een beetje opgeschuurd. De bankstellen mogen lekker groot zijn, denk maar aan de vele hoekbanken die de laatste jaren te zien zijn. Verder moet een bank comfortabel zijn en mag hij worden opgevuld met een heel aantal kleinere kussentjes en een fijn plaid.

Bron: Kabaz

Fijne accessoires

Accessoires spelen een vrij grote rol in een landelijke inrichting. Omdat de kleuren van de muren, kozijnen, de vloer en het plafond vaak neutraal zijn, kan er goed gestyled worden met diverse accessoires. Het is ook goed mogelijk om regelmatig te variëren met kaarsen, lampenkappen, kussens en poefs. Omdat de basis neutraal en rustig is, kan er veel als het gaat om accessoires. Rieten manden, spiegels, mooi servies, kandelaars, keramiek en porselein maken de inrichting helemaal af.

Materiaalgebruik

De vloer speelt zeker geen onbelangrijke rol bij een landelijke inrichting. Brede planken zijn erg mooi en dan het liefst van onbehandeld hout. Om extra warmte te creëren, kan er gebruik worden gemaakt van een vloerkleed. Zachte stoffen zoals wol, linnen en katoen zijn ideaal om te gebruiken voor meubels, kussens, zitzakken en plaids. Hierbij doen blokken en ruitvormen het bijzonder goed.

Ook geschikt voor een beperkt budget

Het grote voordeel van een landelijke stijl is dat je niet verplicht een groot budget hoeft te hebben. Tweedehands meubelen en accessoires doen het zeker ook heel goed. Wanneer je zelf handig bent, kun je van alles vinden op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Op die manier creëer je echt een eigen stijl met een landelijke touch.

Bron: Bo Bedre