Wat is er nou lekkerder dan na een lange dag werken ‘s avonds met een drankje in je hottub, jacuzzi of ander bad in je tuin te gaan zitten? Dit scandinavisch houtgestookte bad is de laatste decennia steeds populairder geworden in de andere delen van de wereld, ook in Nederland. Veel mensen willen tegenwoordig een jacuzzi of een hottub kopen, het warme water werkt namelijk heel ontspannend en daarom stressverlagend. Je hebt echter nog best wel wat mogelijkheden op dit gebied, hoe kies je nou de juiste hottub?

Het materiaal van de hottub

De eerste hottubs werden exclusief van hout gemaakt, echter worden er tegenwoordig ook andere materialen voor gebruikt. In het begin van de 21e eeuw werd de aluminium hottub ontwikkeld, dit werd gedaan doordat de meeste hottubs in scandinavië bij houten huisjes staan waar men voor langere tijden niet komen en dit zorgt er voor dat op ten duur het hout wordt aangetast door allerlei elementen. In 2007 werden de eerste kunststof hottubs op de markt gebracht echter bleek de kwaliteit van deze hottubs niet geweldig, in 2010 kwamen pas de eerste echte kwalitatieve kunststof hottubs. In principe maakt het voor gebruik in Nederland niet uit welke materiaal hottub je kiest, je kan zelfs ook kiezen voor een houten hottub met een binnenkuip van kunststof. Het is echter wel belangrijk dat je kiest voor kwaliteit en een goed waterzuiveringsinstallatie.

Het formaat van de hottub

Comfort in je hottub is natuurlijk van groot belang, de balans tussen voldoende beenruimte en de zitplaatsen is hier cruciaal voor. Er zijn een aantal zaken om hierbij rekening te houden, denk er ook aan dat droogzitten in een showroom compleet anders is dan het zitten in water. Het is ook zo dat je bij een zithouding die schuiner is dan 6cm al kan gaan zweven in het water, dit is niet goed voor het comfort. Let ook op hoe schuin de hottub is, des te schuiner de hottub is des te groter moet deze zijn voor genoeg beenruimte, ook duurt het dan langer voordat het water warm is omdat er meer water in zit.

De kachel

De kachel moet natuurlijk sterk genoeg zijn om het water snel op te kunnen warmen, verder heb je ook nog eens de mogelijkheid om te kiezen voor een interne of juist een externe kachel. Bezuinig niet op de kachel, des te langer de opwarmtijd van het water is, des te minder gebruik je hem.