Wie houdt er niet van om thuis te komen en een schone en ruikende omgeving te vinden? Naast de essentiële reiniging in onze dagelijkse praktijk en de harmonieuze decoratie, is een goede geur van schoon huis altijd prettig voor ons.

Smaakvolle Kaarsen
De kaarsen zijn heerlijk om in woonkamer, slaapkamers en badkamer te plaatsen om te ontspannen. Ze zorgen voor een gevoel van warmte, naast het feit dat ze de omgeving supergeparfumeerd achterlaten.

Essentiële oliën
Etherische oliën kunnen worden gedruppeld op kussens, bloempotten, toiletrollen, etc. Als u dat wenst, kunt u een brander voor etherische oliën gebruiken. Het object is zeer praktisch. Leg er gewoon een kandelaar onder en de olie op de brander. Als de kaars de basis verwarmt, verspreidt de heerlijke geurolie zich.

Natuurlijke aromatici
Natuurlijke aroma’s zijn uitstekend geschikt voor keukens, omdat ze worden gemaakt met voedsel zoals sinaasappelschijfjes, kaneel en kruiden in het algemeen. Doe het voedsel met water in een pan en laat het koken. Doe het daarna in een bril om de keuken te parfumeren.

Aromatiseerder met staven
Dit type aromatiseerder is perfect in de badkamer, omdat het modern en super charmant is, maar kan ook in andere omgevingen worden gebruikt, zonder aan elegantie in te boeten.

Wil je leren hoe je een smaakmaker maakt met stokjes? Het is super gemakkelijk. Kijk hoe het te doen! Je zult het nodig hebben:

– 1 glazen fles met deksel
– 25 ml van je favoriete essence
– 50 ml graanalcohol (te vinden in huizen van essenties)
– 50 ml gefilterd water
– Houten stokken (barbecuestokken kunnen worden gebruikt, maar snijd ze gewoon in gelijke maten)

Hoe dat te doen:
– Doe het water, de alcohol en de essence in de dopfles.
– Cirkelvormig mengen en dan afdekken.
– Dit mengsel moet minstens zeven dagen rusten.
– Open daarna de fles en plaats de stokjes. Naarmate de dagen verstrijken, zullen de stokken vochtig worden. Draai ze op deze manier ondersteboven om ze aan beide zijden vochtig te maken.
– Garneer in de fles met linten, stoffen of ander materiaal dat u al in uw huis heeft

Het juiste parfum voor elke gelegenheid!
Voor elke omgeving is er de juiste essentie. Voor de slaapkamer worden zachtere geuren aanbevolen, zoals lavendel, wat een ontspannend gevoel geeft. Voor badkamers worden vooral dennen en eucalyptus gebruikt, omdat ze het gevoel van netheid en frisheid geven. In de kamer kunt u kruiden- en citrusaroma’s gebruiken. Lavendel is ook aangewezen om het gevoel van gezelligheid te brengen. Gebruik voor de keuken citrusextracten of aroma’s gemaakt met voedsel zoals kruiden en kaneel.

Bron: woon-landelijk.nl