Gordijnen houden de warmte binnen en ongewenste inkijk buiten. Door het grote oppervlak dat ze innemen, bepalen ze voor een groot deel de sfeer in je woonkamer. Daarom is het belangrijk gordijnen op maat te laten maken. Raambekleding die net te kort of te lang is, of die de afstand van muur tot muur net niet kan overbruggen, draagt niet bij aan een gezellig interieur. Kies daarom voor gordijnen op maat, zodat je optimaal kan genieten van de sfeer die ze geven.

Gordijnen op maat

Gordijnen kun je om verschillende redenen ophangen. Voor elk doel is er een type gordijn. Wil je overdag de inkijk wat beperken zonder dat je zelf niet meer naar buiten kunt kijken? Dan kies je voor een mooie vitrage. Heb je behoefte aan nog meer privacy maar wil je wel dat het licht naar binnen kan blijven vallen? Dan zijn inbetweens een goede optie. Deze gordijnen zijn net wat dikker dan vitrage maar niet zo dik als overgordijnen. Zowel vitrage als inbetweens combineer je met overgordijnen. Laat je de gordijnen op maat maken, dan weet je zeker dat ze precies passen voor jouw ramen.

Rolgordijnen

In sommige ruimtes zijn rolgordijnen praktischer dan overgordijnen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, waar rolgordijnen het raam aan alle kanten goed kunnen afsluiten. Kies je daarbij voor een verduisterende stof, dan hoef je niet meer bang te zijn dat je ‘s morgens vroeg wakker wordt van de opkomende zon of dat die straatlantaarn voor je deur voor hinderlijk licht zorgt. Rolgordijnen zijn te krijgen in verschillende standaardmaten. Als je je kamer goed wilt verduisteren, is het echter belangrijk dat je rolgordijnen op maat gemaakt worden. Zo komt er zo weinig mogelijk licht langs de randen. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi strak uit als het rolgordijn precies past!