Klassieke glas-in-loodramen zijn mozaïeken, wanneer ze worden gemaakt, wordt elk stuk glas in een fragment van het beeld geplaatst dat ervoor is voorbereid, waar het wordt bevestigd. Dankzij de aan elkaar gelaste metalen strips behouden de stukken glas hun plaats, maar geven ze ook kracht en stabiliteit aan het hele beeld. Toepassing om het glas van alle tinten en texturen te versieren maakt het mogelijk om het effect van het schilderen op de deur te creëren.

Zo werden middeleeuwse glas-in-loodramen gemaakt. Deze techniek werd ontwikkeld en geperfectioneerd door de Amerikaanse ontwerper Louis Tiffany, die vele ongelooflijke glas-in-lood schilderijen creëerde. Daarom wordt deze techniek tegenwoordig de Tiffany-methode genoemd. Het type is een glas-in-loodraam, waarin eenvoudigere geometrische beelden worden gecreëerd.

Het op deze manier geproduceerde glas heeft een aanzienlijk gewicht, maar overtreft alle mogelijke analogen in schoonheid en is een van de favorieten om deuren in luxe interieurs te decoreren.

Speciale functies
Gebrandschilderde glas-in-lood deuren binnen de faciliteit zijn ontworpen om een zonering van de leefruimte door te voeren zonder significante veranderingen in de lay-out aan te brengen, en dit verklaart hun populariteit. Een ander voordeel is dat er bij toepassing geen effect van een gesloten ruimte is, omdat dit element van de decoratie licht binnenlaat en een gevoel van lichtheid en lichtheid achterlaat, wat niet typisch is voor monumentale scheidingswanden.

Deze deuren zijn ideaal voor de toewijzing van recreatiegebieden, overgangen naar balkons, uitgangen naar zwembaden en wintertuinen. Om ze te maken, gebruiken ze zowel klassieke gekleurde glas-in-loodramen als gestraald glas, verschillende vormen van fusie en design.

Het glas-in-loodraam kan op bijna alle deuren worden geïnstalleerd. Grote gebrandschilderde ramen zullen er aantrekkelijker uitzien bij het bouwen van deuren met scharnieren of dubbelbladige scharnieren, hoewel de grootte niet zo belangrijk is als de consistentie van de schaal en het ontwerp van de ingang.

Schuifdeuren van een enkele deur kunnen ook worden veredeld met een glas-in-loodraam dat zichtbaar is wanneer de deur gesloten is.

De keuze voor een glas-in-loodraam voor een deur wordt voornamelijk bepaald door de stijl van het interieur. De meest kleurrijke look – het klassieke Tiffany gebrandschilderde raam – past het beste in de luxueuze huiskameromgeving, in vintage, moderne, art nouveau of Provençaalse stijl. De schittering van de deur met glazen inzetstukken heeft met succes de pastelkleurige meubels, lichte wanden, natuurlijke kleuren van het parket geactiveerd.

De gebrandschilderde deuren in de straaltechniek kunnen zolen zijn, als ze gemaakt zijn met behulp van gekleurde vernissen, of verdwijnen in de achtergrond door de monochroomheid van het beeld. het gearceerde zandstraalontwerp maakt het mogelijk om verfijnde details toe te voegen aan het interieur zonder het te compliceren. Het wordt gecombineerd met meubels van elke kleur en zal een aanvulling vormen op het interieurontwerp in moderne minimalistische stijlen: hi-tech, techno of gotisch.

Gebrandschilderd glas, gemaakt in de fusietechniek, wordt het meest gebruikt in de vorm van inzetstukken in paneeldeuren. De helderheid van de kleuren en de textuur van het spel trekken zoveel aandacht aan het maximum aan glas dat de rest van het interieur in harmonie met het glas moet zijn, waarbij de aanwezige tonen in het mozaïekglas worden overtroffen. Een helder accent in de vorm van gekleurd fusing glas is geschikt voor moderne stijlen, art deco, barok of art nouveau.

Bron: 123verbouwen.nl