Elke klusser weet dat het gebruik van geleiderails belangrijk zijn tijdens een zaagklus. De rails dienen voor extra veiligheid tijdens het zagen en zorgen ervoor dat je rechte zaagsneden kan maken. De meeste zaagmachines zijn uitgerust met geleiderails maar dit hoeft niet altijd zo te zijn en daarom kan het zijn dat je deze apart moet aankopen. De geleiderails van Makita worden dan zeer sterk aangeraden.

Waarom Makita?

Er zijn allerlei soorten machines en geleiderails en uiteraard ook van allerlei verschillende merken dus waarom steekt Makita er nu net bovenuit? Makita staat garant voor vakmanschap en het leveren van kwaliteitsvolle producten en machines die de klusser moet hebben om goed te kunnen klussen. Ze leveren goed materiaal voor een goede prijs. Makita brengt goede machines en producten op de markt die betrouwbaar, goed en krachtig zijn om je klus tot een goed einde te brengen.

Welke soorten?

Er zijn 3 soorten geleiderails namelijk de langs geleider, die is bedoeld voor het maken van een lange rechte zaaglijn ergens in het midden van een plaat. Dan is er de parallelgeleider, deze geleider zorgt ervoor dat, zoals de naam doet vermoeden, er parallel kan gezaagd en ingekort kan worden. Je kan er meestal met een lengte van 15 cm mee inkorten. Wil je meer dan 15cm kunnen inkorten dan gebruik je de langs geleider. Dan heb je als laatste nog de minst bekende en dat is de cirkelgeleiderail, deze rail helpt je bij het zagen van cirkels en rondjes.

Hoe bevestigen?

Check bij het bevestigen altijd eerst of je machine wel op de geleiderail past. Bij sommige machines kan het zijn dat je een adapterplaat nodig hebt om de machine op de rail te bevestigen. Je monteert de adapterplaat dan op de voetplaat van je machine en je sluit deze vervolgens aan op de geleiderail. Eens de machine bevestigd is op de rail dien je altijd te controleren of de machine goed in de rail zit door hem op en neer te schuiven.

Geleiderail van het merk Makita aanschaffen? Dit kan eenvoudig online bij één van de vele webwinkels. Denk hierbij aan Hornbach, Gamma en Praxis. Kiezen voor een Makita geleiderail betekent kwaliteit en kaarsrechte zaagsneden.