Een elektrische haard is een geweldige toevoeging aan elk landelijk woonhuis. Zeker wanneer je geen traditionele open haard in huis hebt, maar dit wel graag wil. Een elektrische haard biedt niet comfort, maar voegt ook sfeer toe aan de ruimte dankzij het mooie vlammenspel.

In dit artikel bespreken we de voordelen van een elektrische haard en leggen we uit hoe bijvoorbeeld de elektrische hoekhaard en de elektrische inbouwhaard een prachtige aanvulling kunnen zijn op je landelijke interieur.

De voordelen van een elektrische haard

Een haard op elektriciteit heeft veel voordelen ten opzichten van de traditionele open haard. Een van de grootste voordelen is het gemak en de veiligheid. Bij een elektrische haard heb je geen brandhout of kolen nodig en is een schoorsteen natuurlijk ook overbodig. Er komt namelijk geen rook of as vrij, omdat er geen verbranding is.

Met een afstandsbediening kun je de haard eenvoudig bedienen en inschakelen wanneer je wilt. De meeste elektrische haarden hebben meerdere verwarmingstanden en de vlammen kunnen qua intensiteit ingesteld worden. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel het vlammenspel te tonen.

Perfecte opvulling van een ruimte

Een ander voordeel van een elektrische haard is dat je hem overal kunt plaatsen, zo lang er maar een stopcontact of verlengsnoer in de buurt is. Een dergelijke haard kan zelfs worden ingebouwd in een bestaande schouw, of worden geplaatst in de hoek van een kamer. Een mooie optie dus voor kleinere ruimtes.

Een elektrische hoekhaard is dus perfect voor een kleinere ruimte, maar ook voor ruimtes met een loze hoek. Door de plaatsing geef je de kamer een mooie upgrade en het is letterlijk plug and play. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken. De ombouw van de haard is vaak te verven, waardoor je de haard ook nog een passende kleur kunt geven.

Efficiƫnte verwarmingsbron

Naast de esthetische voordelen, is de elektrische haard ook nog eens zuinig in verbruik. Je gebruikt namelijk geen gas, geen kolen en geen hout. Het enige wat de haard verbruikt is elektriciteit. Natuurlijk geeft deze haard niet zo veel warmte af als een echte hout gestookte haard, maar het kan een ruimte zeker lekker bijverwarmen.