Voor degenen die niet gemaakt zijn voor het bruisende leven van steden, kan landelijk wonen een droom zijn. De aard van dorpen en de directe wereld eromheen is er een van gemoedelijke gemeenschappen en veelal toegankelijke wegen zonder files.

Rust, stilte en gemoedsrust

 

Landelijk wonen biedt rust en ruimte. Er gaat niets boven met fluitende vogels wakker worden of in de winter uit je raam kijken om zo verse sneeuw te zien die de naakte boomtakken siert. Je ervaart hier veelal minder stress en bent meer ontspannen wanneer het zicht plus de geluiden van de natuur jou omringen.

Milieubewust leven

 

Het wonen op het platteland staat voor velen synoniem aan milieubewust leven. Kinderen hebben hier volop mogelijkheden voor frequente, echte interacties met de natuurlijke wereld. Er zijn aanwijzingen dat deze ervaringen allerlei gezondheidsvoordelen bieden, zoals verminderde angstgevoelens en alsook minder risico op bijvoorbeeld obesitas.

 

Dichter bij de natuur leven zorgt tevens voor een meer praktische ervaring en een beter begrip van milieukwesties. Door op het platteland te wonen, kan je met boeren in contact komen. Zo kan je leren over de niveaus van duurzaamheid en de verschillende praktijken die ze volgen. Je kan eveneens kiezen voor lokaal kwaliteitsvoedsel met een lage ecologische voetafdruk. Plus wanneer de ruimte ervoor beschikbaar is, kunnen plattelandsbewoners ook zelf gezonde gewassen verbouwen.

De energiebehoefte minimaliseren

 

Landelijk wonen biedt bovendien meer unieke mogelijkheden om de energiebehoefte te minimaliseren. Zo zou men de bijdrage aan de wereldwijde klimaatverandering kunnen verlagen door zonnepanelen te installeren of met een kleine windmolen energie op te wekken.

 

Hoe groen jouw landelijke levensstijl kan zijn, hangt vooral af van hoe ver je voor de voorzieningen die jij essentieel acht moet reizen. Denk hierbij aan werk, school, supermarkten, et cetera. Tijd in de buitenlucht doorbrengen is zeer gunstig voor jouw gezondheid en welzijn, maar voor een milieuvriendelijke, koolstofarme levensstijl moet je bij vervoer echt aan een elektrische auto denken.

 

Want de meeste personen die op het platteland wonen, hebben meer woon-werkverkeer en zo dan de gemiddelde bestuurder. Elektrische auto’s kunnen hun chauffeurs bij al deze kilometers veel geld besparen, en zijn zelfs kostenbesparend als zo’n EV enkel voor lokale boodschappen gebruikt wordt.

Bespaar het milieu

 

In de praktijk is het zo, dat des te meer je met deze elektrische voertuigen rijdt, des te meer jij op de kosten van benzine bespaart. En zo spaar je ook het milieu! Bovendien is het veel goedkoper om een ​​elektrisch voertuig via een laadpaal thuis op te laden, dan een auto bij de pomp met benzine te vullen. Dit zou zelfs duizenden euro’s per jaar kunnen schelen!

Geniet van een heerlijk groen leven

 

Het natuurlijke paradijs vind jij direct al door landelijk te wonen, in plaats van een autotrip ernaar toe te moeten nemen. En als jij hier een stijlvolle landpaal voor de deur plaatst, dan hoef je met een moderne EV er niet over in te zitten dat jij je batterij ervan zomaar leeg rijdt.

 

Want bijna elk nieuw model elektrische auto, afgezien van de goedkopere EV boodschappenauto’s, kan meer dan 300 kilometer op een acculading vooruit. Zo kan jij jouw fijne milieubewuste auto dus iedere nacht weer prettig herladen om zo dag in dag uit van een heerlijk groen leven te genieten.

Foto: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vakantie-dorp-platteland-huis-3932765/