Men trekt massaal de stad in, omdat dat veel praktischer is al het gaat om reistijd naar het werk. Appartementencomplexen rijzen overal als paddenstoelen uit de grond. Aan de ene kant geeft dit natuurlijk meer mogelijkheid tot sociale contacten, maar het kan er ook voor zorgen dat je wat frisse lucht mist. Een goede manier om dat te compenseren is door een landelijke stijl toe te passen in je interieur, zo waan je je daar toch nog een beetje op het platteland.

Een huiselijke stijl

Dat lijkt wellicht een lastige opgave, om in een modern appartement een landelijke sfeer te creëren. Toch is dit gemakkelijker te bereiken dan je denkt. Als je de twee belangrijkste kernwoorden, hout en lichte kleuren, in gedachten houdt moet het wel goed komen. Een bijkomend voordeel van deze stijl is dat de toegepaste materialen en tinten een rustige indruk geven, waardoor er meer ruimte in je appartement lijkt te ontstaan. Tegelijkertijd roepen natuurlijke materialen direct een huiselijk gevoel op, iets wat natuurlijk een pre is voor een fijne woning. 

Kleur- en materiaalkeuze

Om de stijl goed tot zijn recht te laten komen, moet in ieder geval de basis kloppen. Houd de muren en vloer zo eenvoudig mogelijk en zorg ervoor dat de grotere meubels als kasten en banken niet te heftig aanwezig zijn. Denk hierbij aan een kleurkeuze voor wit of beige, in combinatie met bijvoorbeeld een houten salontafel. Met kleinere voorwerpen, zoals een bijzettafeltje of poef kun je de ruimte een persoonlijke touch geven, zodat het echt jouw thuis is. Denk hierbij ook aan landelijke accessoires als zachte schapenvellen of knusse kussentjes. 

Een knus balkon

Wat dacht je ervan om deze stijl door te voeren in de inrichting van het balkon, als je dat hebt? Dan is het plaatje helemaal compleet. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de meubels die gekozen worden hoogstwaarschijnlijk een vrij groot gewicht hebben, zoals dat vaak het geval is bij meubels met een landelijke stijl. Verblijven op het balkon moet natuurlijk wel veilig blijven, zowel voor jou als voor de onderburen. Laat dit dus eerst door een professional inspecteren, zodat er eerst een balkonrenovatie plaats kan vinden mocht dat nodig zijn. Zodra het met de veiligheid wel snor zit, kan het genieten van de lange zomeravonden beginnen!