Foto: thatnordicfeeling.com

Iedereen een eigen stijl

Wanneer je in een gezelschap om je heen kijkt, zie je dat ieder mens uniek is. Soms gebeurt het weleens dat twee personen hetzelfde kledingstuk dragen, maar toch is de uitstraling vaak heel verschillend. Dit komt door een bijpassende sjaal, de schoenen die worden gedragen of gewoonweg door de uitstraling die een persoon zelf heeft. Zo is het ook met een woning. Twee huizen kunnen ingericht zijn in landelijke stijl, toch ontdek je altijd weer veel verschillen. Een woning moet bij je passen. Het is belangrijk dat mensen helemaal zichzelf kunnen zijn in hun eigen huis. De inrichting en de stijl die je kiest zijn hierbij van groot belang. Wellicht is het voor jou helemaal helder waar je van houdt en weet je precies welke kleuren, meubels en accessoires je moet nemen. Als je nog aarzelt en jezelf afvraagt wat je nu echt mooi vindt of wat bij je past, zou je eens kunnen kijken welk interieur je het meest aanspreekt. Er zijn genoeg verschillende stijlen.

Modern interieur

Een moderne woonstijl kenmerkt zich door strakke vormen en minimalisme. Er wordt meestal gebruikt gemaakt van basiskleuren als wit, bruin, zwart en grijs. Daarnaast is er een kleur die eruit springt. Dat kan bij een modern interieur gerust geel of knalrood zijn. Grote meubels met strakke lijnen passen helemaal bij deze inrichting. Met accessoires moet je voorzichtig zijn als het gaat om een modern interieur. In ieder geval nooit te veel. Het gaat echt om minimalisme. Een aantal grote items zoals een lamp, een grote vaas of een kunststuk zijn beter dan veel kleine accessoires bij elkaar. De accessoires mogen uiteraard wel lekker opvallen.

Modern interieur

Scandinavisch interieur

Deze stijl is de laatste jaren immens populair. Je komt bij deze inrichting vooral rustige en neutrale kleuren tegen. Wit, lichtblauw en grijs zorgen al snel voor een Scandinavisch tintje in de woning. Witte vloeren en grote ramen zijn belangrijk. Er moet veel licht het huis in kunnen komen om echt de Scandinavische sfeer te kunnen creƫren. De natuur is belangrijk en daarom doen groene planten en houten meubels het heel goed. Meubelstukken zijn functioneel, van een simpel design en van hoge kwaliteit.

Scandinavisch interieur

Landelijk interieur

Een landelijk interieur mag wel gemoedelijk en gezellig worden genoemd. Deze stijl is tegenwoordig zeer populair. Er wordt veel gebruik gemaakt van lichte en neutrale kleuren. Daarnaast zijn natuurlijke elementen erg belangrijk. Hout, riet en wol doen het goed in een landelijk interieur.

Klassiek interieur

Een klassiek interieur straalt vaak echt een stukje luxe en elegantie uit. De stijl is wel op een bepaalde manier zwaar te noemen en er wordt veel gebruik gemaakt van donkere kleuren. Ornamenten zoals guirlandes of rozetten passen uitstekend bij deze manier van inrichten. Wat betreft de kleuren zie je zwart, donkerrood, donkerblauw, paars en bruin veel terugkomen. Wanneer deze kleuren worden gecombineerd met goud, zilver en brons krijg je al snel een rijke en luxe uitstraling.

Klassiek interieur