Bron:vtwonen

Warme, volwassen kleuren

Wil je jouw landelijke inrichting aanpassen aan de allernieuwste trends van 2017 dan kan dat vooral door te kijken naar het kleurgebruik. De zachte, lieve kleuren verdwijnen min of meer en maken plaats voor kleuren als bruin en terracotta. Uiteraard ook heel goed passend bij de gezellige uitstraling die een landelijke inrichting kenmerkt. Groen is ook een kleur die heel belangrijk gaat worden. Je kunt dit realiseren door middel van accessoires, maar het is ook mogelijk om een aantal groene planten in huis te halen. Op die manier zorg je tegelijkertijd voor een gezonder binnenklimaat en is het echt bewezen dat groene planten stressverminderend werken. Daarnaast is er ook een verandering zichtbaar als het gaat om materiaalgebruik. Koper raakt steeds meer uit en daarvoor in de plaats zien we bijvoorbeeld messing en brons.

Zachte stoffen

De zachte stoffen zijn gelukkig nog steeds heel trendy. In 2017 zien we ook steeds vaker luxe stoffen als fluweel en velours. Een heerlijke aanwinst voor je interieur. Als je het direct groots wilt aanpakken, kun je een paar stoelen of een bank aanschaffen die gemaakt zijn van deze stoffen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om wat velourse kussentjes of plaids te gebruiken als extra decoratie. Of wat te denken van gordijnen.

Een trendy vloerkleed maakt het helemaal af

Grote kans dat er al een of meer vloerkleden aanwezig zijn in je woning. In 2017 kan een vloerkleed dan ook eigenlijk echt niet meer gemist worden. Opvallend is wel dat er steeds vaker wordt gekozen voor een kleed met ronde vormen. Een aandachtspunt bij het gebruik van vloerkleden blijft dat het kleed verbonden moet worden met de meubels. Zorg ervoor dat er in ieder geval een gedeelte van de tafel, een stoel of de bank op het kleed staat. Dit zorgt ervoor dat de zithoek een geheel vormt.