Eén van de grootste interieur trends van de afgelopen twee jaar is cottagecore. Deze landelijke stijl is zeer uniek en nostalgisch te noemen, en bevat veelal idyllische, op de natuur geïnspireerde en milieuvriendelijke elementen.

Een stijl à la Bridgerton of Sanditon

 

Cottagecore roept associaties op aan de 19e eeuwse Engelse (en Franse) antiek omgeving à la Bridgerton of Sanditon. Denk hierbij aan stenen huizen die met wijnstokken bedekt zijn en landelijke keukens met daarin overal koperen potten.

 

Het omvat alsmede botanische prints, een zacht palet van neutrale tinten en pastelkleuren, plus uiteraard zijn ook veel bloemen en planten onderdeel van de cottagecore basis.

Een manier van leven

 

Deze unieke interieur trend gaat over veel meer dan enkel nostalgische landelijke taferelen en een romantisch bloemenbehang. Het is namelijk een manier van leven. Het concept van cottagecore is dan ook gebaseerd op het omarmen van een eenvoudiger, langzamer en duurzamer bestaan. De idealen van cottagecore komen zo dus zeker in opstand tegen de zeer snelle levensstijl en het materialisme van de moderne mens.

 

Het beperkt zich zodoende niet enkel tot de interieurs. Maar je zou daarnaast je eigen zuurdesembrood kunnen bakken, romantische en vintage landelijke Engelse kleding dragen, en van alles en nog wat kunnen opknappen om jezelf ook een beetje cottagecore te maken!

Een landelijk gevoel in jouw eigen woning

 

Het inrichten van zo’n landelijke stijl in je huis kan ook wel wat een uitdaging zijn. Je moet immers aan alle specifieke details denken die het leven op het platteland aangenaam kunnen maken.  Want alleen dan krijg je een echt landelijk gevoel in jouw eigen woning.

 

Het shoppen voor vintage items past perfect bij deze trend, alwaar antieke schatten in een eenvoudig decor schitteren. Sierlijke details vullen evenzo de huizen van de echte cottagecore fanaten. Je vindt hier vintage aandoende kanten tafelkleden en een handgemaakt decor dat absoluut uniek is.

 

Denk hierbij tevens aan het binnendeurbeslag in de juiste stijl. Met de juiste details maak jij je cottagecore stijl huis namelijk geheel compleet. Door het uitkiezen van nostalgisch aandoende binnendeurschilden, rozetten, deurgrepen, plus uiteraard bijpassend toilet en badkamer beslag zal jij jouw doel zeker bereiken.

De voelbare en romantische textiel muur trend

 

Eén van de meest prominente aanstaande interieurtrends voor 2022 is de textiel muur trend, iets wat een samensmelting van textuur, illusie en behang is. Denk hierbij aan fotobehang met een voelbaar oppervlak: een unieke wandbekleding die er als de Toile de Jouy uitziet met heel gedetailleerde en illustratieve scènes.

 

Deze trend draait geheel om textuur, of de illusie van textuur, en het straalt een bepaalde cottagecore kwaliteit uit. Een kwaliteit die aangeeft dat elke centimeter van jouw huis, dus ook jouw muren, zorgvuldig overwogen zijn.

Een verbinding met een eenvoudiger leven

 

De cottagecore trend is vooral dit afgelopen jaar flink in de schijnwerpers geweest en er wordt verwacht dat deze trend in 2022 flink verder zal groeien. Haar populariteit begon met de beslissing van vooral jongere generaties die graag een verbinding met een eenvoudiger leven wilde maken.

 

De ontwerpen die bij deze landelijke stijl horen zijn absoluut fantastisch. Deze stijl laat haar magie vooral in huizen voelen die al enkele originele kenmerken hebben, zoals zichtbare balken, originele vloerplanken of paneelwanden. Maar je kunt deze stijlen natuurlijk ook in je eigen huis recreëren om hier zo een modernere plus romantische draai aan toe te voegen.

Foto: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/huizen-rood-gebouw-hout-9952727/