Als je iemand vraagt wat hij zou doen als hij de loterij wint, dan is de kans groot dat hij gelijk denkt aan een groot huis met allerlei luxe. Een grote villa met een grote tuin met zwembad en jacuzzi, met een dure auto voor de deur, etc…. Om dit soort dingen ook te kunnen doen in kleinere huizen met minder geld zijn er varianten. Een voorbeeld hiervan is het opblaas bubbelbad.

Waarom een opblaas bubbelbad kopen

Waarom zou je een opblaas bubbelbad kopen? De eerste stap is dat je er één moet willen. Je moet graag een bubbelbad in je huis willen en daar zit hem nou eigenlijk al het eerste probleem. Waarom moet je een opblaasbare jacuzzi kopen als je ook gewoon zo nu en dan naar het zwembad kan gaan, waar vaak ook gewoon een bubbelbad te vinden is. Dit is uiteindelijk goedkoper voor je en is ook nog eens veel beter voor mens en milieu. Om niet deel te nemen aan de grote overconsumptie die een probleem is van onze westerse wereld is het beter om gewoon gebruik te maken van dat wat er al ligt in plaats van te eisen dat er een bubbelbad is in je eigen huis.

Toch een bubbelbad

Maar ben je nou toch niet overtuigd en wil je toch die luxe van een bubbelbad in je huis, ondanks dat dit een zeer overbodig iets is dat eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreekt, dan zijn er wel voor en nadelen aan een opblaasbare variant van het bubbelbad. Voordelig aan het opblaas bubbelbad, is dat hij goedkoper is natuurlijk. Hij is goedkoper dan een ingebouwde variant en dat betekent dat er ook een aantal nadelen aan zullen zitten. Maar eerst een ander voordeel, is dat hij makkelijk te verplaatsen is. Hij kan leeglopen en dan is hij makkelijk op te bergen, hierdoor is het erg praktisch.

Ingebouwd of niet?

Een ingebouwd bubbelbad heeft dan weer als voordeel dat het er gewoon veel mooier uit ziet. Een ingebouwd bad is nou eenmaal mooier dan een opblaasbad volgens de meeste mensen en dat zie je terug in de prijs. Verder zal een opblaasbad ook een stukje minder lang meegaan dan de vaste versie, aangezien deze van rubber gemaakt wordt. Dit is een materiaal dat veel makkelijker beschadigd dan steen of hout en daardoor kan er veel makkelijker een lek in komen dan bij een vast bad.