De 5 interieurtrends van nu!

Interieurstylisten besteden vele uren aan het bekijken van woonblogs, Instagram feeds, magazines en showrooms voor de laatste interieurtrends. Wat is de volgende trend? Wat kan echt niet meer? Stylisten bestuderen het allemaal. Onderstaand de 5 nieuwste interieurtrends volgens interieurstylisten.

Groen, groen en nog eens groen

Interieurstylisten verwachten steeds meer groentinten binnen de interieur wereld. Het is levendig en organisch. Je zal het met name in kleine elementen zien zoals accessoires maar ook steeds vaker in grote elementen als muren of banken. De groene tint heeft een grote impact op je interieur, je krijgt een hele andere look & feel. Groen ga je vaker terugzien.

Bron: BOIIG Magasinet

Meer textuur in het interieur

Denk aan plooien, dik wol en geweven materialen. Een geweven textuur geeft je interieur een comfortabel en uitnodigende sfeer. Maak een mix van vele verschillende texturen, stoffen en materialen om je interieur compleet te maken. Er zijn steeds meer woonkamers met simpele natuurlijke kleuren waar het helemaal om de textuur elementen gaat. Dit zie je met name terug in de gebruikte materialen, kunst, muur behandelingen en zelf verlichting.

Bron: House Beautiful

Organische kleuren, patronen en prints

Felle dominante kleuren gaan we steeds minder zien. Het draait nu allemaal om neutrale kleuren. Wit, beige, lichtgrijs, lichtbruin zijn de kleuren van dit jaar. Organische patronen domineren de drukke patronen. Prints zullen meer een versleten en vintage look hebben.

Bron: kk.stfi.re

Meer metalen afwerkingen en elementen

We stappen af van de glimmende koperen elementen die in 2016 populair waren. Ongelakt koper is nu meer geschikt. De trend die we steeds vaker zien zijn metalen afwerkingen en elementen. Dit geeft je interieur een meer stoerdere look. Metaal zie je met name terugkomen in lampen en accessoires zoals vazen, hangers of decoratieve kommen voor in de keuken.

Bron: Blair Harris

Grijs blijft de trend!

Grijs was al een prominente kleur in 2016 en dit zal dit jaar zo blijven. Je ziet vaak lichtgrijs met wit als combinatie of donkere grijstinten in combinatie met andere donkere kleuren in een interieur. Kortom, grijs past bij ieder interieur. Volgens interieurstylisten blijft de kleur grijs de komende periode prominent aanwezig.

Bron: Brian Paquette