De landelijke woonstijl wordt vaak gekenmerkt door een warme en knusse sfeer met comfortabele stoffen. Maar dan kan het interieur nog zo warm en knus zijn, je wilt het zelf ook comfortabel warm hebben als het buiten kouder wordt. Nu kun je natuurlijk verwarmen met behulp van een cv-ketel, maar er komen steeds meer alternatieven op de markt waarmee je kunt verwarmen zonder gas. Een voorbeeld is de warmtepomp, waarmee je je huis heel comfortabel kunt verwarmen. En wist je dat er ook warmtepompen zijn die je kunt combineren met je cv-ketel? Wij vertellen er meer over in dit artikel.

 

Wat is een warmtepomp?

Mocht je nog niet weten wat een warmtepomp is, dan volgt hier een korte uitleg. Een warmtepomp haalt eigenlijk gratis energie uit de buitenlucht, uit de ventilatielucht, uit het grondwater of de aarde en zet dit om in warmte voor het verwarmen van je woning en/of tapwater. Hier komt in principe dus geen gasaansluiting aan te pas, de warmtepomp verbruikt alleen wat elektriciteit voor de compressor en andere onderdelen. Maar uiteindelijk levert het een flinke besparing op je energierekening op.

 

Hybride warmtepomp met cv-ketel combineren

Wanneer je een all-electric warmtepomp hebt, heb je in principe geen cv-ketel en gasaansluiting meer nodig. Maar wat als je cv-ketel nog goed is? Dan is het toch zonde om een warmtepomp aan te schaffen? Niets is minder waar, want er zijn ook hybride warmtepompen die kunnen samenwerken met je cv-ketel. In dat geval zorgt de warmtepomp voor het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van je woning en bij piekbelasting kan de cv-ketel inschakelen. Daarnaast zorgt de cv-ketel in deze combinatie ook voor het verwarmen van tapwater. Uiteindelijk zorgt deze combinatie al voor een flinke besparing op je energierekening. Zeker met de stijgende gasprijzen.

 

Comfortabele, constante verwarming

In combinatie met zogeheten lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren zorgt de warmtepomp voor een constante, comfortabele temperatuur in huis. Je hoeft ‘s avonds de temperatuur niet lager te zetten, maar er is altijd sprake van een fijne temperatuur in huis. En het levert een merkbare besparing op in je gasverbruik!

 

Zo zie je maar dat een warmtepomp kan zorgen voor het comfortabel verwarmen van je woning én het besparen op je energiekosten. Zeker de moeite waard dus om te kijken wat de mogelijkheden voor jouw woning zijn.