Landelijke accessoires

Meer en meer gaan mensen op zoek naar de rustgevende atmosfeer die enkel een landelijk interieur teweeg kan brengen en in steden en strakke woningen ver te zoeken is. Hoewel de uitstraling van een woning natuurlijk vooral bepaald wordt door het meubilair, de bouwstijl en de kleuren, zijn er enkele handige accessoires die iedereen kan gebruiken om een warmere toets aan zijn of haar huis te geven. Het zit ‘m in de details, en juist daarom zijn de volgende tips ideaal voor wie het interieur meer landelijk wil maken.

Bloempotten voor een landelijke indruk

Het plaatsen van bloempotten – of die nu echt gebruikt worden of eerder als decoratie dienen – is een eenvoudige manier om de kamer wat meer op een landhuis te doen lijken. Naast het warme karakter dat door de bloempotten zelf wordt teweeggebracht, zorgen bloemen natuurlijk ook voor een extra dimensie in huis. Bloempotten zijn er zowel in hout als in gietijzer, en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Niets zo landelijk als een aantal bloempotten met kleurige bloemen op de vensterbank!

Een staande klok voor een warme atmosfeer

Een andere manier om in het huis in een landelijk jasje te steken is door middel van een staande houten klok in de hal. De meeste staande klokken zijn immers in hout vervaardigd, waardoor de warme en gezellige uitstraling nog sterker wordt. Een staande klok hoeft echter niet te betekenen dat de kamer er meteen ouderwets gaat uitzien: vaak ogen staande klokken zowel klassiek als modern. Dit dankzij de houten afwerking en het strakke model.  Hierdoor krijg je het beste van twee werelden. Naast gewoon het unieke uitzicht dat een staande klok biedt, draagt ook het authentieke geluid en de beweging van de pendel ongetwijfeld bij aan een landelijke atmosfeer. Een aanrader dus!

Geef je keuken een gezellige uitstraling met een houten wandrek

Voor wie graag kookt en vooral de keuken wil opfleuren door er een landelijke touch aan te geven, is een handig houten wandrek dan weer ideaal – bijvoorbeeld om boven de gootsteen of het fornuis te hangen. Dankzij het robuuste uitzicht en het verweerde karakter van een dergelijk wandrek komt de keuken helemaal tot leven. Daarbovenop is een rek ook nog eens erg handig: er kunnen flesjes met sauzen, kruidenplanten of bijvoorbeeld wijnglazen en flessen op geplaatst worden. De perfecte mix tussen stijlvol en functioneel!

Blackwash Wandrek Hout

Wandkapstok Steigerhout – 90 cm

Letterbak Blauw – 55x55 cm

Een klassieke kapstok: de eerste indruk, die telt

Wat is er beter dan bezoekers meteen in een landelijke sfeer onder te dompelen dankzij een houten kapstok die je als het ware in een landhuis doet wanen? Een houten, klassiek ogende kapstok is de ideale accessoire voor een landelijke sfeer, en dankzij bijvoorbeeld een verfijnde afwerking van de houten of gietijzeren haken – die vaak met bloem -of krulmotieven zijn afgewerkt – wordt dit effect alleen nog maar versterkt. Zo wordt er in een mum van tijd een landelijke uitstraling gecreëerd.

Gezellige kussens, de ideale accessoire voor een landelijke woonkamer

Het creëren van een landelijke sfeer in huis begint ongetwijfeld in de woonkamer, juist omdat er zoveel elementen ingebracht en aangepast kunnen worden. Zo is een knus kussen in warme kleuren met verschillende motieven – zoals bloemen, krullen of andere patronen – en een verfijnde afwerking – door het gebruik van speciale stoffen – ideaal om de kamer op te doen leven en er een gezellige ruimte van te maken. De zetels krijgen meteen een heel nieuwe uitstraling en het karakter van de woonkamer bloeit er helemaal van open.