Een woning aanbouw betekent dat je meer ruimte in je huis creëert door er een stuk aan te bouwen. De Aanbouw Expert helpt je hierbij. Er zijn verschillende mogelijkheden en ook diverse kosten. De kosten van een woning aanbouw zijn afhankelijk van de soort aanbouw die je wilt uitvoeren, maar ook de materiaalkosten en de afmetingen van de aanbouw. Hier lees je meer over de mogelijkheden die je hebt bij een woning aanbouw.

Grotere woonkamer of een nieuwe garage

Een woning aanbouw, waar kun je dan aan denken? Er zijn verschillende soorten aanbouwmogelijkheden die je bij jouw woning kunt toepassen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een garage naast je huis te bouwen, maar ook een balkon, erker of veranda behoort tot de mogelijkheden. Misschien wil je de woonkamer wel een stuk ruimer maken door er een stuk bij te bouwen aan de achterkant van je woning.

Een vergunning aanvragen voor je aanbouw

Een woning aanbouw kun je niet zomaar beginnen, hier heb je in de meeste gevallen een vergunning voor nodig. Als je een aannemer inhuurt zal hij de vergunningen regelen, maar wanneer dit niet het geval is zul je dit zelf moeten regelen. Er zijn verschillende vergunningen die je aan kunt vragen, dit is afhankelijk van de situatie. Je moet een bouwvergunning aanvragen en in sommige gevallen ook een sloopvergunning. Wanneer je in een monumentaal pand woont heb je in de meeste gevallen ook een toestemming nodig voor een woning aanbouw. Ook een milieuvergunning is wellicht nog nodig. Bij een aanbouw die niet dieper is dan 2,5 langs de breedte van de woning heb je geen aanbouw vergunning nodig. Voor meer informatie kun je langs de gemeente.

Kies voor goedkoop, kies voor prefab woning aanbouw

Om het jezelf makkelijker én goedkoper te maken kun je kiezen voor prefab woning aanbouw. Dit betekent dat de aanbouw in de fabriek wordt gemaakt en kant en klaar wordt geleverd. Dit heeft een aantal grote voordelen; zo wordt de aanbouw snel geplaatst zonder dat je te maken krijgt met veel afval en andere rommel. Daarnaast is de klus ook nog eens snel geklaard en betaal je een stuk minder dan bij aanbouw maatwerk. Een nadeel is wel dat je beperkt bent in je keuzes bij een prefab aanbouw, waardoor je dus eventueel concessies moet doen.