Ben je niet in het bezit van een tuin, maar wel van een balkon? Dan zijn er gelukkig genoeg opties om je balkon nét een beetje landelijker te maken. De reling van je balkon is namelijk erg geschikt voor plantenbakken, of een heuse balkon barbecue. Dit lijkt misschien apart, maar je balkon reling is erg geschikt om een barbecue aan vast te maken, zodat je tijdens de warme zomerdagen kunt genieten van een lekker stukje vlees of vis van de grill.

Een geweldige uitvinding

Iedereen weet dat buiten eten op een balkon altijd een beetje lastig is, omdat je beperkt bent in de ruimte. Daarom is het zo fijn dat je met de balkon barbecue niet elke keer naar binnen hoeft om iets te pakken. De balkon barbecue heeft een binnen en buitenbak voor optimale luchtcirculatie en heeft een mooie zwarte kleur. Qua afmetingen is hij prima; 58x19x15 centimeter. Het gewicht? Slechts 5 kilogram! Overigens krijg je bij deze barbecue een grillplaat meegeleverd, waardoor je ook eenvoudig groenten en vis kunt pakken op de bakplaat, wel zo handig!

Bakken en grillen op een fijne hoogte

Een ander groot voordeel van deze balkon BBQ, is dat je de barbecue aan de reling kunt hangen. Een wegwerpbarbecue of een kleine barbecue staan vaak laag op de grond, waardoor je elke keer op je knieen moet zitten om het vlees om te draaien. Deze barbecue past op een balkonhek met een afmeting tot maximaal 10,5 centimeter breed. Het product past dus bijna op elk balkon en dat is wel zo fijn.

En als ik de balkon barbecue niet gebruik?

De balkon barbecue heeft naast zijn primaire functie, ook nog de fijne mogelijkheid dat deze als plantenbak te gebruiken is. Je kunt de barbecue namelijk eenvoudig vullen met potgrond en daar wat leuke planten bij inzetten. Kleed de rest van je balkon aan met rieten manden, potten van aardewerk of houten tonnen. In de zomer passen hier mooie witte, roze of gele bloemen bij. Uiteraard is het ook mogelijk om planten in pot in de balkon barbecue te zetten, zodat je ze eenvoudig er uit kunt halen wanneer je de BBQ wilt gebruiken.