Edelstenen in huis bieden je zeer veel voordelen. Je kunt ze gebruiken in de woonkamer, maar zeker ook in een werkkamer of in je slaapkamer. Wat zijn zoal de eigenschappen en wat merk je wanneer je amethist en bergkristal in huis hebt?

Bergkristal
In de eerste plaats is dit kristal prachtig om te zien. Het is een witte, glasachtige edelsteen. Behalve een mooie accessoire, heb je met bergkristal ook een heel zuiverend element in je woning. Het heeft namelijk een enorme genezingskracht en bevat veel energie. Deze steen is neutraal en kan daarom energie absorberen, geven en opslaan. Bergkristal is heel goed te combineren met amethist. Zo kun je de werking van beide edelstenen zelfs nog versterken. Het is zeker een aanrader om deze stenen tegelijkertijd aan te schaffen. Zeker ook wanneer je graag mediteert.

Amethist
Mediteer je vaak in huis, dan is de amethist absoluut een aanwinst. Je merkt al snel dat je veel gemakkelijker en dieper tot jezelf komt. Je ervaart een hogere mate van bewustzijn. Het is prachtig om meer inzicht te krijgen in je gedachten en in je eigen leven. De dynamiek van je levenservaringen wordt helderder voor je. Heb je in het dagelijkse leven te maken met mensen en dingen die veel energie van je vragen? Dan helpt deze zuivere steen je enorm om deze negatieve invloeden te laten verdwijnen. De kans is groot dat je relaties verbeteren en dat jullie minder snel ziek worden. Amethist opent het derde oog. Uiteraard merk je dit tijdens je meditaties. Je voelt je meer thuis in je eigen huis en eigenlijk ook wel op de aarde. Als het om je lichamelijke welzijn gaat, dan ondersteunt deze edelsteen de opname van zuurstof in het bloed. Ook worden afvalstoffen beter verwijderd. Ervaar hoe weldadig de aanwezigheid van deze edelstenen is.