5 tips om je woonkamer stoerder te maken

Altijd al een stoere woonkamer willen hebben? Hier zijn geen dure meubels of accessoires voor nodig. Lees de onderstaande 5 tips en maak zelf je woonkamer stoerder.

1. Steigerbuizen

In een stoere inrichting wordt veel gebruik gemaakt van metalen materialen. Steigerbuizen van metaal zijn daarbij het meest voorkomende materiaal. Zoek bijvoorbeeld eens op “scaffolding tube”  binnen Pinterest. Je zult versteld staan van alle mogelijkheden en opties van zo’n metalen steigerbuis. Meubels zoals tafels, bedden en kasten krijgen een compleet andere look door de metalen buizen. De metalen steigerbuizen zijn in al deze meubels vaak het frame en de basis van de meubels.

Middels buiskoppelingen maak je de buizen makkelijk aan elkaar vast, zo wordt het een stevig geheel. Hierna is het frame compleet en kun je dit combineren met bijvoorbeeld een houten tafelblad. Je kunt hier kiezen voor bijvoorbeeld steigerhout maar ook voor een eiken tafelblad. Voor een meer stoere industriële look kun je het beste kiezen voor een onbehandeld tafelblad met noesten en scheuren.

2. DIY fotolijstjes

Fotolijstjes zijn altijd leuk omdat je er vele mogelijkheden mee hebt. Je kan er je lievelingsspreuken,  favoriete foto’s en eigen kunstwerken in kwijt. Fotolijstjes kun je goedkoop vinden op rommelmarkten of  tweedehandswinkels. Als al je fotolijstjes gevuld zijn gebruik dan een klerenhanger of oude kapstop om de lijstjes op verschillende hoogtes te hangen (zie foto). Laat je creativiteit de vrije loop. Bij een stoere inrichting mag het best wat rommelig ogen.

3. Gebruik sloophout

Sloophout, pallethout of steigerhout is een duurzaam materiaal. Deze houtsoorten zijn goedkoop in een houthandel te kopen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de buren of op Marktplaats, hier kun je met wat geluk ook hout vinden. Heb je geen ervaring met het maken van eigen meubels of accessoires, probeer dan eerst iets makkelijks in elkaar te knutselen. Denk hierbij aan een bijzettafel of en wandbord. Het voordeel van sloophout is dat dit materiaal erg lang mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft.

4. IKEA Hacks

Met IKEA Hacks wordt bedoelt dat je bestaande meubels een facelift geeft. Je kunt een standaard IKEA boekenrek omtoveren tot een heel ander product!. Vervang bijvoorbeeld de kunststof planken voor stoere planken van hout en je hebt een veel stoerdere look! Dit kan natuurlijk met bijna alle meubels. Als je in Google zoekt op IKEA Hacks dan zie je vele voorbeelden en creaties. Bekijk eerst de voorbeelden en bekijk dan wat je aan je eigen meubels kunt aanpassen om hem een stuk stoerder te maken.

5. Spaar houten kratten

Houten kratten zijn perfect voor een stoere inrichting. Houten kratten zijn erg praktisch, je kan er van alles in kwijt, en ze ogen ook nog eens mooi. Je kunt ze bijvoorbeeld op elkaar, naast elkaar of los neerzetten. De combinaties zijn eindeloos. Vaak worden houten kratten gecombineerd met kleine wielen, zodat zware spullen eenvoudig te verplaatsen zijn. Deze houten kratten zijn tegenwoordig in bijna alle woonwinkels te vinden. Doordat de kratten steeds populairder worden kunnen ze prijzig zijn. Kijk daarom eens bij je ouders of vrienden in de schuur, wellicht vind je daar nog een aantal pareltjes.